Početna Turizam Agencija za razvoj i zaštitu Orjena osmislila dvije hiking ture, uvedena i...

Agencija za razvoj i zaštitu Orjena osmislila dvije hiking ture, uvedena i autobuska linija

14

Promociju hiking ture u okviru parka prirode Orjen, otpočela je prošle sedmice Agencija za razvoj i zaštitu Orjena. Tura obuhvata potez od avanturističkog parka Vrbanj do podnožja Subrinog amfiteatra, odnosno Sniježne jame, pod nazivom “Blago iz srca Orjena”, uz nezaobilaznu prezentaciju pravljenja koktela Zmajevo ždrijelo i Gorskog sladoleda od snijega kojeg u jami ima tokom cijele godine, saopšteno je iz lokalne uprave.

Specijalni gost prve promotivne ture bila je blogerka iz Australije, Mikki, koja boravi u Herceg Novom, a koja inače vodi blog www.snoozeandexplore.com, a šta je vidjela tog dana najbolje je opisano u tekstu.

Blog takođe ima i stranicu na društvenoj mreži Facebook – www.facebook.com/snoozeandexplore.

Pored već održane promotivne hiking ture od avanturstičkog parka Vrbanj do podnožja Subrinog amfiteatra, u Agenciji za razvoj i zaštitu Orjena planiraju još jednu hiking turu u okviru parka prirode Orjen, koja se odvija na Orjenskom sedlu i simbolično nosi naziv „Carev put“ (po putu koji je radila carska austrougarska vojska).

U sklopu te ture, pored odmora i sunčanja na Orjenskoj lokvi, planirani su obilazak napuštenog austrougarskog gradilišta i prezentacija pravljenja koktela i sladoleda iz jame Sniježnice, pod nazivom Orjen i Prinčev sladoled.

Iz Agencije za razvoj i zaštitu Orjena naglašavaju da je za sve Novljane i goste koji borave u Herceg Novom od ovog vikenda startovala autobuska linija Herceg Novi-Vrbanj.

Linija će saobraćati subotom i nedeljom sa polaskom sa glavne autobuske stanice u 9:15 i 15:30, dok je povratak sa Vrbanja u 10:00 i 16:15. Iz Agencije pozivaju sve zainteresovane da posjete Avanturistički park i provedu dan ili vikend u parku prirode Orjen.

14 Komentari

 1. Divne informacije …a sto se prevoza tice, povratna karta od 2,60 eura manje kosta neko gorivo za auto.
  Smeta mi jedino sto se minimizira ucesce Zeljka Starcevica koji je vjerovatno odgovorna osoba u vezi sa ovim aktivnostima? Zasto se pominje samo Agencija a nigdje njegovog imena? To je stvarno ruzno, vi nadlezni,,,jer vam jos uviijek nismo oprostili Zeljkovo pomjeranje sa direktorskog mjesta Agencije. Svejedno vam je? Pa zasto onda ne stoji njegovo ime? Neka se svako potpise ispod svog posla – zar tu ima neceg pogresnog?
  Nije vazno ni ako sami Starcevic ne zeli da ga pominju – nije njegov posao da uskracuje informacije javnosti. Nije lako biti javna licnost a to sto je postao javna licnost – nije nasa stvar niti smo o tome nismo odlucivali. Profesionalnost prije svega!

  7
  4
  • Za karte vam treba 10.40 eu, a vi pinesite vodu i sendviče, nije to mondensko ljetovalište, nego vam se nudi priroda da u njoj šetate, slikate, trčite i uživate, a najlakše je samo iz doma kritikovati! A ako vi možete kvalitetnije u Trebinje za 30 eu, ne vidim šta vas tačno pogađa! Proširite te vidike malo!

   26
   2
  • Mika, ali ne ideš na Vrbanj da krkaš, nego da šetaš u prirodi sa djecom i uživaš u ljepotama planine.Ako ti je baš do ručka, onda idi u Trebinje, šta da ti radim…

   22
   3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code