Početna Sport Ajkule 10. na Svjetskom prvenstvu

Ajkule 10. na Svjetskom prvenstvu

7

Reprezentacija Crne Gore poražena je od Sjedinjenih Američkih Država 15:14 na Svjetskom prvenstvu u vaterpolu u Južnoj Koreji i takmičenje je završila na 10. mjestu.
Nakon što su Amerikanci imali dva gola prednosti poslije osam minuta, naš tim je uzvratio u drugoj četvrtini, pa je na poluvremenu bilo neriješeno 8:8.

Neizvjesnost je potrajala do kraja meča, a u takvom odnosu snaga rival se bolje snašao i slavio minimalnu pobjedu.

Najefikasniji u crnogorskom timu bio je sa šest golova Aleksandar Ivović. Po dva su dali Spaić i Radović.

Ovo je prvi poraz “ajkula” na šampionatu, ako se izuzme neuspjeh sa Australijom, poslije izvođenja peteraca.

Gojković: Ponovili smo kikseve, energija kasni

Selektor Crne Gore Vladimir Gojković istakao je poslije poraza od Sjedinjenih Američkih Država da je taj duel ličio na većinu naših utakmica na Svjetskom prvenstvu.

“Ponovilo se sve što smo imali tokom takmičenja, pa iako vam kažem da je izuzetno teško igrati ovakve utakmice. Loš početak utakmice, primili smo dosta lakih golova, poslije toga smo napravili reakciju, preuzeli kontrolu, i opet izgubili meč. Posljednjih dana dosta razmišljam o svemu tome, šta se dešava, i definitivno da se neke stvari ponavljaju. Ne mogu reći da smo danas bili dominantni kao u prethodnim utakmicama, ali kad smo mogli da riješimo utakmicu, nijesmo je riješili. Htjeli smo da završimo takmičenje pobjedom, ne mogu da kažem da neko nije želio. Javila se ta želja kasnije još više, energija malo kasno”, rekao je Gojković.

Gojkovića brinu loši rezultati u utakmicama u kojima Crna Gora nije bila slabiji rival.

“Svakog dana pričamo nešto novo, neki novi zaključak, ali se u suštini vrtimo oko istog. Nije dobro što smo imali veliki broj kikseva u proteklom periodu, u utakmicama u kojima nijesmo bili lošiji protivnik. Izgubili smo te mečeve, i to je za nas ozbiljno pitanje”, zaključio je selektor Vladimir Gojković.

7 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code