“Ajkule” na pripremama u Herceg Novom: Poznat spisak kandidata za A reprezentaciju...

“Ajkule” na pripremama u Herceg Novom: Poznat spisak kandidata za A reprezentaciju za sezonu 2017/18

0
Podijeli

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore, Vladimir Gojković saopštio je spisak od 16 kandidata iz domaćih klubova za pripreme seniorske reprezentacije u Herceg Novom od 16. do 30. maja.

Na spisku su Miloš Krivokapić, Branko Franeta i Savo Ćetković iz Budve, Goran Grgurević i Dušan Matković iz Primorca, Slaven Kandić, Bojan Banićević , Vlado Popadić, Dimitrije Kriještorac, Vladan Spaić, Aleksa Ukropina, Petar Tešanović i Đuro Radović iz Jadrana Carine, Miroslav Perković iz Cattara, a iz inostranstva su pozvani Jovan Sarić i Matija Brguljan.

Picerija i restoran

– Počinjemo pripreme za Evropsko prvenstvo, kao i svake godine krećemo sa igračima iz domaćih klubova, jer smo završili sa domaćim obavezama. Već tokom druge sedmice očekujem da nam se priključi određeni dio starijih igrača. Početkom juna većina njih biće na raspolaganju, osim onih koji igraju finalni turnir Lige šampiona. Veliki broj je igrača koji su imali napornu sezonu, njih ćemo polako oporavljati pa početi pripreme za EP – istakao je Gojković.

Našu selekciju najprije od 18. do 23. juna očekuje Finalni turnir Svjetske lige u Budimpešti, od 26. juna do 2. jula učestvovaće na Mediteranskim igrama u Taragoni, dok je EP u Barseloni od 15. do 28. jula.

– Grupa na finalnom turniru Svjetske lige je dosta zahtjevna, dok grupa na Mediteranskim igrama nije, ali je to sve u sklopu priprema za EP u Barseloni. Još ne znamo da li ćemo sa najjačim sastavom nastupiti u SL jer nemamo potvrdu FINA o broju igrača sa kojima možemo da raspolažemo, da li će učestvovati 13 ili 15. Cilj je da na Mediteranskim igrama nastupimo u najjačem sastavu kako bi se što bolje pripremili za šampionat u Barseloni – kazao je Gojković.

On je takođe saopštio spisak kandidata za A reprezentaciju za sezonu 2017/18, za tri takmičenja koja ih očekuju ovog ljeta, i ono glavno Evropsko prvenstvo u Barseloni.

Na spisku je 30 igrača: Dejan Lazović, Draško Brguljan, Bojan Banićević, Marko Petković, Mlađan Janović, Aleksandar Radović, Dragan Drašković, Aleksa Ukropina, Aleksandar Ivović, Saša Mišić, Uroš Čučković, Nikola Murišić, Miloš Šćepanović, Vladan Spaić, Filip Klikovac, Stefan Vidović, Slaven Kandić, Bogdan Đurđić, Đuro Radović, Vlado Popadić, Dimitrije Kriještorac, Alesandro Kralj, Matija Brguljan, Jovan Sarić, Dušan Matković, Branko Franeta, Petar Tešanović, Miroslav Perković, Nikolas Saveljić, Filip Gardašević.

Na širem spisku, za prvi dio priprema u maju još su i 4 igrača Dušan Banićević (1998), Goran  Grgurević (1998), Savo Ćetković (1999) i Miloš Krivokapić (1999).

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code