“Ajkule” na Škveru počele pripreme za Evropsko prvenstvo

“Ajkule” na Škveru počele pripreme za Evropsko prvenstvo

1
Podijeli

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore, nakon povratka sa Mediteranskih igara, gdje je osvojena bronzana medalja, nastavljaju pripreme za Evropsko prvenstvo u Barseloni, koje je na programu od 14. do 28. jula.

“Ajkule” će trenirati u Herceg Novom zaključno sa subotom 7. jula, a od ponedjeljka do srijede 11. jula posljednje pripreme pred odlazak u Barselonu obaviće u Podgorici.

Picerija i restoran

Gojković je na pripreme pozvao: Dejana Lazovića, Miloša Šćepanovića, Slavena Kandića, Petra Tešanovića, Draška Brguljana, Aleksandra Ivovića, Mlađena Janovića, Jovana Sarića, Marka Petkovića, Đura Radovića, Aleksandra Radovića, Dragana Draškovića, Stefana Vidovića, Bogdana Đurđića, Bojana Banićevića, Vlada Popadića, Vladana Spaića, Filipa Klikovca, Sašu Mišića, Uroša Čučkovića, Nikola Murišića.

Svi momci su u odličnoj formi, što su pokazali minuli rezultati – zlato u finalu Svjetske lige i bronza na Mediteranskim igrama.

– Bili smo u dosta dobroj formi možda i prerano. Bili su važni turniri. Imali smo taj dio igrača, kao što sam i rekao prije odlaska, koji je dugo radio i koji je iznio oba turnira. Jedan dio igrača smo vodili na jedan, drugi dio na drugi turnir, ali otišli smo dosta spremni na oba, zbog čega smo i očekivali da možemo da izdžimo, prije svega fizički. Igra je bila dobra, stvarno nemam zamjerki, bilo je veliko zalaganje i dobra atmosfera, što je izuzetno važno u kolektivnom sportu – ističe za Radio Jadran selektor, Vladimir Gojković.

Nakon ovih turnira kompletirana je slika reprezentacije, odnosno potvrda novih mogućnosti, ali treba izabrati sastav za Evropsko prvnestvo. U Podgoricu na nastavak priprema ići će 18, od kojih će se tek 13 naći na spisku za Barselonu.

Želja svih u redovima nacionalnog tima je borba za jednu od medalja, ali je do toga put dosta težak. U grupi su još Francuska, Malta i Španija, a glavni favoriti za medalje Srbija, Hrvatska, Grčka…

– Idemo da igramo od prvog dana, da vidimo šta možemo. Vjerujemo da možemo da igramo sa svima, pokazali smo to do sada. Nadam se da ćemo se kroz ove pripreme još malo podići, da zadržimo to što imamo, ispravimo ono što nije baš bilo idealno i da probamo da napravimo dobar rezultat – navodi Gojković.

Po riječima iskusnog vetrpoliste, Aleksandra Radovića pred “Ajkulama” je najveći ispit ove godine, jer 7 reprezentacija konkuriše za titutlu u Barseloni.

– Izuzetno je teška konkurencija, ali mislim da možemo da igramo sa svim selekcijama. Po meni Srbija, Hrvatska i Grčka su tri najjače reprezntacije, potom Španci, Italijani i Mađari. To je stvarno žestoka konkurencija – smatra on.

Radović je mišljenja da su Svjetska liga i Mediterasnke igre dva uspješno odigrana turnira i pored poraza od Srbije koji je došao nakon dva dana putovanja, zbog problema u avio saobraćaju.

Prvi meč u Barseloni “ajkule “igraju 16. jula, protivnik je selekcija Francuske. Sve mečeve nacionalne selekcije prenosiće Javni servis TVCG.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code