Početna Sport “Ajkule” rutinski sa Maltom pred derbi sa Španijom

“Ajkule” rutinski sa Maltom pred derbi sa Španijom

0

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore upisala je drugu pobjedu na Evropskom prvenstvu u Barseloni. “Ajkule” su u drugom kolu grupe B savladale Maltu 17:5, i taj meč bio je dobra provjera pred derbi sa Španijom u petak od 22 sata, meč koji će odlučivati o prvom mjestu u grupi i direktnom plasmanu u četvrtfinale.

“Bilo je i dobrih i loših momenata. Nije se lako motivisati za ovakav meč, da se kompletan odigra ozbiljno. Na kraju smo pokušali da izvučemo maksimum iz ove utakmice. Poslije Francuske malo više smo se bavili treningom, malo ćemo se sjutra osvježiti a onda pripremiti za Španiju, meč koji nam je dosta važan. Znamo se dobro sa njima, ove godine smo ih dobili u oba meča koja smo igrali, a nadamo se i trećem. Znamo koliko su nezgodni i opasni, još igraju pred domaćom publikom. Mislimo da smo kvalitetni da pobijedimo taj meč. Ako budemo na nivou koji se od nas očekujemo onda možemo do trijumfa”, kazao je selektor Vladimir Gojković.

Vladan Spaić ističe da tek sada kreće ono glavno.

“Ispunili smo zacrtano, dva meča dvije pobjede, i sada se okrećemo najvažnijem, onome što smo pripremali dva mjeseca. Prvo Španija, pa nokaut faza. Vjerujem da smo formu tempirali za to. Što se tiče meča sa Maltom, imali smo dogovor u svlačionice da odradimo par zamisli selektora. Nijesmo iskoristili nekoliko šansi, i to ne smijemo da dozvolimo na jačim utakmicama gdje svaka prilika mora da se koristi.”

CRNA GORA – MALTA 17:5 (4:1, 7:0, 4:2, 2:2)

Sudije: Gabrijela Varkonzi (Mađ), Kikališvili (Gru), Igrač više: Crna Gora 5 (2), Malta 6 (1), Peterci:

CRNA GORA: Lazović, Draško Brguljan 1, Drašković 1, Petković 2, Đuro Radović 3, Aleksandar Radović 1, Janović 2, Đurđić 1, Ivović 3, Mišić 1, Čučković, Spaić 2, Šćepanović.

MALTA: Grišti, Gabareta, Galea, Abela, Spiteri, M. Zamit 2, S. Kamileri, Dž. Kamileri 1, Plampton 1, Kusen 1, Buđeli, D. Zamit, Tanti.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code