Početna Sport Ajkulice na pripremama u Nikšiću, Uskoković: “Biće teško, ima dosta jakih reprezentacija”

Ajkulice na pripremama u Nikšiću, Uskoković: “Biće teško, ima dosta jakih reprezentacija”

0

Mlada reprezentacija Crne Gore od ponedjeljka trenira u Nikšiću, na zatvorenom olimpijskom bazenu SC “Nikšić”. Izabranici Veljka Uskokovića pripremaju se za Svjetsko prvenstvo koje će se održati od 12. do 20. decembra u Kuvajtu.

Foto: Vaterpolo i plivački Savez Crne Gore

“Sa nama na šestodnevnim pripremama u Nikšiću je i selekcija Australije. Pokušaćemo kroz te sparing mečeve sa njima da se što bolje uigramo, i da dižemo formu na željeni nivo. Uslovi su izvanredni za rad, gostoprimstvo je na svakom koraku, a Nikšić nam je dosada bio i taličan. Nadam se da će tako biti i ovoga puta. Igrači su u zavidnoj formi, ali se primjećuje i doza umora. Trudimo se da ih i kroz ove treninge odmorimo i refrešujemo. Kao i uvijek idemo na što bolji rezultat na velikim takmičenjima. Teško je nešto prognozirati jer ima izuzetnih reprezentacija. Grčka i Španija su pogotovo jake, suludo je govoriti o kvalitetu Hrvata, Srba i Mađara, Italijani najavljuju odlazak na zlato, tako da očekujemo izuzetno jako takmičenje. Formu tempiramo za grupu, jer želimo da izborimo što bolju poziciju pred eliminacionu fazu”, kazao je Uskoković.

Reprezentacija će večeras odraditi posljednji trening u Nikšiću, a 2. decembra putuje za Varaždin gdje će sa selekcijom Hrvatske odraditi završne pripreme pred put za Kuvajt.

Crna Gora je slobodna prvog dana takmičenja, 13. decembra rival je domaćin Kuvajt od 12:50h po crnogorskom vremenu, dan kasnije igraćemo sa SAD od 08:50h, 15. decembra rival je Italija od 16:50, dok takmičenje po grupama završavamo utakmicom sa Iranom 16. decembra od 14:10h.

Pobjednici grupa plasiraće se direktno u četvrtfinale, dok će drugoplasirane i trećeplasirane ekipe igrati osminu finala. Ukoliko osvojimo prvo mjesto, u četvrtfinalu rival je bolji iz meča 3A/2D, u slučaju da osvojimo drugo ili treće mjesto u osmini rivala igraćemo sa drugoplasiranom ili trećeplasiranom ekipom iz grupe B.

U A grupi su Srbija, Japan, Južna Afrika, Hrvatska i Kina, u grupi B su Argentina, Kanada, Španija, Mađarska i Egipar, dok će u grupi D igrati Brazil, Grčka, Australija, Novi Zeland i Uzbekistan.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code