Akcija “Boka”: Novi pretresi u Herceg Novom, Kotoru i Tivtu

Akcija “Boka”: Novi pretresi u Herceg Novom, Kotoru i Tivtu

3
Podijeli

Akciju kodnog naziva “Boka 7” izveli su danas pripadnici Sektora kriminalističke policije, uz podršku SAJ-a i PJP-a, a u koordinaciji sa Višim državnim tužilaštvom iz Podgorice, postupajući po prethodno pribavljenim naredbama sudija za istragu osnovnih sudova u Kotoru i Herceg Novom. Oni su pretresli šest lokacija u Kotoru, Tivtu i Herceg Novom, koje koriste članovi OKG, bezbjednosno interesantna lica i njima bliska lica, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjh poslova.

Privedeno je osam lica, a oduzeti su oružje, municija, vozila visoke klase, sredstva komunikacije, dokumentacija i druge stvari i predmeti.

Picerija i restoran

Pripadnici Sektora kriminalističke policije su u Kotoru pretresli luksuzni stambeni kompleks u mjestu Kavač, odnosno stanove koje koristi B.K, član organizovane kriminalne grupe Kavač, kao i stan bezbjednosno interesantnog lica A.P. u Škaljarima, koji je blizak sa jednim od vođa OKG Kavač.

U Tivtu su pretresi obavljeni na tri lokacije, koje koriste bezbjednosno interesantna lica M.P, N.M. i braća S.R. i B.R.

U Herceg Novom pretreseno je bezbjednosno interesantno lice R.B.

Pretresima je pronađeno i oduzeto:

1 lovačka puška;
2 revolvera;
oko 100 komada municije različitih kalibara;
4 borbena opasača;
1 optički nišan;
8 vozila, među kojima su i vozila visoke klase marke „VW”, „Audi “, „BMW” i “Mercedes”;
1 motocikl marke Piaggio Beverly;
10 mobilnih telefona od kojih jedan posjeduje kripto zaštitu (BlackBerry ) i veći broj SIM kartica;
više tablet i lap top računara, USB memorija za skladištenje podataka kao I jedan eksterni hard disk;
2 ručna sata marke „Rolex”;
2.000 eura;
dokumentacija o različitim vrstama novčanih transkacija i dužničko – povjerilačkim odnosima;
alat za obijanje brava, tzv. češljevi;
2 diktafona;
5 maskirnih uniformi;
1 mačeta i više komada raznih noževa (bodeži, noževi za gađanje I sl.);
2 metalna boksa;
1 metalna palica;
1 biber sprej;
1 elektro šoker; i
4 ručne radio veze.
U toku su konsultacije sa nadležnim tužilaštvom u cilju procesuiranja lica kod kojih su pronađeni oružje i municija, navodi se u saopštenju Ministarstva,

Službenici Uprave policije, u aktivnostima koje sprovode u borbi protiv organizovanog kriminala, a koje koordinira Sektor kriminalističke policije su, u 16 akcija koje su sprovedene od početka oktobra, uključujući i današnju, pretresli 230 lokacija na jugu i sjeveru i u centralnoj regiji, i to na lokacijama koje koriste članovi OKG, bezbjednosno interesantna lica i njima bliska lica.

Priveden je veliki broj lica, a oduzeti su vatreno oružje i municija, hladno oružje, skupocjeni automobili, droga, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari. Više lica je lišeno slobode zbog krivičnih djela u vezi sa zelenaštvom, ilegalnim posjedovanjem oružja i zloupotrebom opojnih droga.

Sve što je oduzeto biće vještačeno u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porijekla odnosno eventualne povezanosti sa počinjenim krivičnim djelima.

Aktivnosti policije na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju organizovanog kriminala se nastavljaju.

3 Komentari

  1. Samo upadajte u svaku kuću ili “rupu” a koju koristi bilo koje Bezbjedonosno Interesantno lice, jer samim činom upada u njihova carstva vi u krajnjem slučaju postižete psihološki efekat i u njihovim mozgovima ulivate strah zbog razbijenog integriteta njihovog bastiona sigurnosti kao što je prostor u kom stanuju. Takoodje treba više puta ponavljati iste akcije na istim lokacijama, kako bi njihovi ograničeni mozgovi definitivno shvatili da nigdje nisu 100% sigurni. Siguran sam da će strah za svoju sigurnost, kao i sigurnost njihovih porodica uroditi plodom i mnogi će odustati od kriminalnih aktivnosti.

    15
    2

Ostavite komentar

*

code