Početna Društvo AKCIJA „NOVLJANI NOVLJANIMA“ – POMOĆ ZA PET PORODICA

AKCIJA „NOVLJANI NOVLJANIMA“ – POMOĆ ZA PET PORODICA

0

novljani novljanimaGrupa “Prezadovoljnih” Novljana sa fejsbuka, krenula je uz pomoć NVO Kuća ljudskih prava u još jednu humanitarnu akciju za 20 sugrađana koji su u teškom finansijkom, socijalnom, ali i zdravstvenom stanju.
Riječ je o 5 porodica koje su me kontaktirale posljednja 4 dana, među kojima je i devetoro djece – kaže nam Lidija Leovac ispred NVO Kuća Ljudskih prava.
– Obratili su se za pomoć, jer su u veoma teškom stanju i ovo što ćemo raditi je samo mala podrška i početak koji im može uliti nadu i dati snagu za dalje. Mnogi od njih su i bolesni, primaju socijalnu pomoć, imaju i dugove za struju, neki od njih nisu ni zaposleni i smatramo da im možemo pomoći, pozivajući sve koji mogu da doniraju hranu ili novac za koji će dobiti priznanicu, da se odazovu na akciju – objašnjava Leovac. „Prezadovoljni” su se obratili i opštini za jednokratnu pomoć za ove ljude i nadaju se da će ona iznaći sredstva, mada su im već pomagali.
– Od ovih 5 porodica možda je u najtežem stanju jedna osmočlana od kojih je troje mentalno bolesno, jedno je šlogirano, dvoje odraslih i dvoje djece – priča Leovac.
Akcija prikupljanja počinje odmah danas od 16 do 19 časova na trgu Nikole Đurkovića, kao i na Škveru u isto vrijeme, gdje će volonteri iz „prezadovoljnih” prikupljati donacije.
Leovac kaže da su im iz kompanije „Voli” i ovoga puta izašli u susret, a u pregovorima su i sa marketom Roda. Građani mogu kupovati u ovim marketima hranu za ugrožene i ostaviti je volonterima.
Humanitarna akcija „Novljani Novljanima” biće nastavljena sjutra i u subotu. Po evidenciji NVO Kuća ljudskih prava u Herceg Novom ima 272 porodica koje su u stanju socijalne pomoći.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code