Akcija policije “Boka”: Oduzeto 16 vozila, oružje, municija, 30 mobilnih telefona, novac,...

Akcija policije “Boka”: Oduzeto 16 vozila, oružje, municija, 30 mobilnih telefona, novac, dokumenti…

13
Podijeli

U današnjim pretresima na 21-oj lokaciji u Kotoru, Tivtu i Herceg Novom oduzeta su vozila, motocikli, oružje, municija, sredstva komunikacije, šifrovane poruke, novac i ugovori, saopšteno je iz Uprave policije.

Akciju “Boka” izveli su  službenici Uprave policije MUP-a – Sektora kriminalističke policije su, zajedno sa službenicima CB Herceg Novi, OB Kotor i OB Tivat, te  službenicima CB Podgorica, CB Nikšić, CB Budva, SAJ i PJP, u koordinaciji sa tužilaštvom i postupajući po pribavljenim naredbama sudija za istragu Osnovnih sudova u Herceg Novom i Kotoru, u okviru aktivnosti koje policija preduzima u borbi protiv organizovanih kriminalnih grupa (OKG).

Picerija i restoran

Na 21-oj  lokaciji na području Kotora, Tivta i Herceg Novog izvršen je pretres stanova, drugih prostorija i imovine članova organizovih kriminalnih grupa Kavač i Škaljari, kao i njima bliskih lica. Pronađeno je i oduzeto: 16 vozila visoke klase marki “BMW”; “VW”, “Audi”, “Porsche”, od kojih neka vozila posjeduju odgovarajući stepen zaštite, 3 motocikla, više od 30 mobilnih telefona i SIM kartica, od kojih i jedan dio inostranih SIM kartica. Među oduzetim telefonima su i telefoni marke “Blackberry” sa visokom nivoom kripto – zaštite, koji se koriste kao vid sigurne komunikacije, više tablet i lap top računara i USB memorija za skladištenje podataka, 5 pištolja i 5 pušaka, koji će biti predmet daljih provjera i vještačenja, više od 650 komada pištoljske i puščane municije različitog kalibra, 1 pancir i 1 metalni boks, 1 optički nišan,  novac u iznosu od oko 8 000 eura, dokumentacija o različitim vrstama novčanih transkacija koje će biti predmet daljih provjera, dokumentacija sa različitim vrstama šifrovanih poruka, veći broj ugovora o kupoprodaji nepokretnosti i novčanim pozajmicama i veći broj vizit kartica sa kontaktima u zemljama Južne Amerike.

U toku je postupak prikupljanja obavještenja od više lica – članova organizovanih kriminalnih grupa i sa njima povezanih lica, kod kojih su pretresani stanovi  i druge prostorije i imovine koju koriste.

Oduzeta vozila, oružje, novac, ugvori i ostalo biće na kriminalističkoj obradi, analizi i vještačenju. Slijede dalje službene mjere i radnje koje će biti preduzete u komunikaciji sa tužilaštvom – navode iz Uprave policije.

13 Komentari

 1. A ove dilere? Ima ih barem 50 do 20 godina zivota.
  Nemoj te zezat ljudi..dodje racija sajovaca ovi vec znaju da dolaze i izadju i vrste se posle…a obican narod dobije batine jer je digao.glavu ili se pijan nasmijao pffff

  10
 2. Pustite ljude neka rade. Ako nemaju dokaze sta ce im. Nije sta znas nego sta mozes dokazati. Ali ovdje svi sve znaju a nigdje dokaza. Barem nesto rade.

  4
  4
 3. Raduje me ova akcija. Treba je nastaviti. Sve da su jedan pištolj našli, dobro je,a ne čitav arsenal..pa tek auta i dokumentacija koja će otkriti dalje lanac kriminalaca…Ljudi ne budite jadni toliko da se rugate sa ovako ozbiljnim stvarima. Treba i građani da pomognu u otkrivanju kriminalaca.

  22
  4
 4. axxaxa pa ođe ima više oružja i opreme nego u Milojkovom crtiću 😀 fale samo praćke i bespomoćne gospođe i vojvoda Paja… Aooooo mislio sam da se dno ne može probit glavom 😀 al evo može

  15
  14
 5. Jesu ko sto su i tebe. Nego ih oustaju iz zatvora. Neke izruce iz Srbije da sluzi u CG a onda ga nasi puste. Bice im treba. Sad kao policija pravi akcije. Ne bi me cudilo da ove sto ne rade sa njima razoruzavaju. Ne bi li im olaksali posao. Dok sve ne pohapse i dodijele sobicak i Spuz nema vajde, samo zamazuju oci narodu. Uzeli su 8000 e od svih i kao dok ne dokazu porijeklo novca. Do 10000 e te niko i ne pita, a ne svima ukupno 8000 e. Sto je najgore ne pitaju ni ove politicare okle milioni. To nam je sto nam je.

  30
  5

Ostavite komentar

*

code