Akcija pranja ulica u Tivtu

Akcija pranja ulica u Tivtu

1022
2
Podijeli

Akcija pranja ulica tivatSlužba zaštite i spasavanja opštine Tivat, u dogovoru sa predsjednicom opštine prof. dr Snežanom Matijević, organizovala je akciju pranja ulica koja je počela 31. jula, a završiće se sjutra, 2. avgusta. U protekla dva jutra oprane su ulice u užem gradskom jezgru. U ranim jutarnjim satima sjutra biće oprane ulice u Donjoj Lastvi i na Seljanovu. Akcijom će biti obuhvaćen i centar Radovića, i to zahvaljujući Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Krtoli koje će se pridružiti ovoj inicijativi za čistiji grad.

Budući da je turistička sezona u jeku, čiste ulice su prioritet, a Služba zaštite i spasavanja već drugi put u kratkom vremenskom periodu izlazi na teren ovim povodom. Do sada je utrošeno 100 tona vode, a ova će se količina udvostručiti u narednom periodu. Akciji se svesrdno priključilo i preduzeće „Vodovod i kanalizacija Tivat“ obezbjeđujući besplatno velike količine vode, navode iz lokalne uprave Tivta.

Picerija i restoran

U pripravnosti su i službe JP „Komunalno Tivat“ koje u skladu sa svojim mogućnostima doprinosi urednijem gradu održavajući čistim šetalište Pine, a uz upotrebu specijalnog vozila tzv. čistilice. Zaposleni u Komunalnom koji su angažovani na održavanju javnih površina i na prikupljanju otpada, rade u dvije smjene, dok se po potrebi uvodi i treća smjena. Rad je inteziviran u posljednjih sedam dana, a režim rada u tri smjene potrajaće do 20. avgusta.

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code