Početna Društvo Akcija „Stop neregistrovanim vozilima“: Kazne za 431 vozača, 207 vozila isključeno

Akcija „Stop neregistrovanim vozilima“: Kazne za 431 vozača, 207 vozila isključeno

7

Tokom akcije policije „Stop neregistrovanim vozilima“ kontrolisano je 2.708 vozila. Zbog počinjenih prekršaja u skladu sa Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima sankcionisan je 431 vozač od čega je 207 vozila isključeno iz saobraćaja, saopšteno je iz Uprave policije.

Ovaj podatak posebno zabrinjava imajući u vidu rizike i posljedice koje mogu izazvati vozači koji upravljaju neregistrovanim i tehnički neispravnim vozilima, pored toga što ovakvim ponašanjem svjesno krše zakon i dovode u opasnost, kako svoje živote, tako i živite svojih saputnika i ostalih učesnika u saobraćaju.

Iz policije još jednom apeluju na vozače da poštujući saobraćajne propise doprinesu svojoj i bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju i podsjećaju da upravljanje neregistrovanim i tehnički neispravnim vozilom u javnom saobraćaju ne može imati bilo kakvo racionalno opravdanje.

Službenici saobraćajne policije će, u skladu sa Zakonom, pored redovnih aktivnosti, nastaviti sa sprovođenjem pojačanih kontrola i ciljanim akcijama kako bi se neodgovorno ponašanje pojedinih vozaća i ostalih učesnika u saobraćaju svelo na najmanju moguću mjeru, navodi se na kraju saopštenja.

7 Komentari

  1. Hoću da registrujem vozilo, koje je 9 mjeseci čekalo na parkingu da prođe korona. Kako da stignem do prve stanice za tehnički pregled, a da me pri tom ne zaustave i kazne?

  2. Ako neko iz MUP-a ovo čita neka dođu na parking u Igalu, oko solitera, ima najmanje pet neregistrovanih, havarisanih vozila, koja stoje tako godinama i bez potrebe zauzimaju prostor. A problem sa parking mjestima je evidentan.

    19
    3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code