ĐAČKE EKSKURZIJE ZA POLUMATURANTE

ĐAČKE EKSKURZIJE ZA POLUMATURANTE

153
0
Podijeli

zabljak03Matursko putovanje po Crnoj Gori na koje su juče ujutro krenuli učenici devetih razreda najveće OŠ u Herceg Novom “Dašo Pavičić” protiče bez problema, a polumaturanti su danas na Žabljaku.
Kako nam je i potvrdio direktor Nikola Stojanović, svi se osjećaju dobro i za sada, osim lošijeg vremena – nemaju nikakvih problema.
Uprkos kiši i nižoj temperaturi, maturante danas očekuje raznovrstan program. Obilaze i neke od najljepših destinacija i vjerskih objekata sjevera Crne Gore. “U planu je posjeta Gusinju, Ali pašinim izvorima, manastiru Đurđevi stupovi i manastiru Dobrilovina. Đaci su za sada zadovoljni putovanjem, kažu da su se i juče dobro proveli i da im jedino smeta loše vrijeme”, ističe Stojanović.
Polumaturanti bi na Žabljaku trebalo da borave naredna 3 dana, a po planu ekskurzije obići će još i Virpazar, manastir Moraču, Kolašin, Biogradsko jezero, skijalište Savin kuk, Pljevlja, manstir Sv. Trojice, Husein pašinu džamiju, Pivski manstir, etno selo Brezna, Nikšić, sabornu crkvu Sv. Vasilija Ostroškog….
Na maturskom putovanju je 115 učenika, a sa njima je i 6 razrednih starješina, školski pedagog i pomoćnik direktora Blago Radanović. Povratak je planiran u četvrtak u kasnim večernjim satima, a cijena ekskurzije je 160 eura.
Direktorka Osnovne škole “Orjenski bataljon” iz Bijele, Jarmila Radović kaže da će 18. septembra razmatrati agencijske ponude, a saglasnost za odlazak na ekskurziju do sada je dalo dvije trećine roditelja.
U OŠ “Ilija Kišić” u Zelenici do petka očekuju saglasnost roditelja, i ukoliko više od polovine roditelja maturanata pristane, tek će onda biti raspisan tender za agencijske ponude. Direktor škole Đorđije Radović navodi da je roditeljima poslat isti plan ekskurzije kao onaj u OŠ “Dašo Pavičić”. Interesovanje učenika je svakog dana veće, pa se nada da će svih 70 polumaturanata iz te škole otići na putovanje.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code