Početna Društvo Ako Herceg Novi bude imao višak vode tokom ljeta davaće je Kotoru

Ako Herceg Novi bude imao višak vode tokom ljeta davaće je Kotoru

12

Ukoliko hercegnovski Vodovod i kanalizacija d.o.o. nastavi sa podizanjem operativnosti i intenziviranjem procesa smanjenja gubitaka, vrlo je moguće da će se i u ljetnjem periodu stvarati viškovi vode koji će moći da budu distribuirani susjednim opštinama, u slučaju potrebe. Tako bi i djelovi kotorske opštine, koji su bliži Herceg Novom, mogli da dobijaju potrebne količine vode.

To je ocijenjeno na okruglom stolu trodnevne Međunarodne konferencije o vodosnabdijevanju i tretmanu otpadnih voda, koju je organizovalo Udruženje Vodovoda i kanalizacija Crne Gore prije par dana u Petrovcu, a saopšteno iz hercegnovskog vodovodnog preduzeća.

Predstavnici  Vodovoda učestvovali su u V okruglom stolu pod nazivom „Ekonomičnost sa akcentom na upravljanje gubicima i rekonstrukcija vodovodne mreže“, čiji je moderator bio direktor konsultantske kompanije “Water Loss” d.o.o. iz Sarajeva, Đevad Koldžo.
Predstavljen je rad: “Značaj načina i brzine otklanjanja kvarova u smanjenju fizičkih gubitaka vode – primjena performansi indikatora”.

– Rad je izazvao pažnju javnosti, predstavnika vodovodnih i kanalizacionih preduzeća sa primorja Crne Gore i Cetinja, najviše zbog suštine rada u realnom smanjenju fizičkih gubitaka. Rad valorizuje učinak radne snage – operativnih timova na mreži, u prvom redu vodoinstalatera i pomoćnog radnog osoblja, kopača – precizirali su u Vodovodu.

12 Komentari

 1. A sta bi sa kreditima koji su radnici dobili ? Zasto drzava ne reaguje I uhapsi ljude koji su prevarili radnike ? Dje nestadose ovi iz vlasti koji su obecali resit ovaj problem ?Evo I ovim putem molim jos jednom drzavu da reaguje za ocu I jos mnoge prevare u vodovodu !

  9
  3
 2. o cemu vi pricate , a rupa na sred puta stoji ima 15 dana lomimo auta iza STANISICA zgrada Topla 2 zna li direktor sta se desava na terenu bruka i sramota !?

  11
  1
   • Građevinski inženjer, hidro smjer.

    Nadje uzroke gubitaka vode od 80%, smanji ih na razumnu mjeru. Dobiješ normalnu količinu vode, a potom, NARAVNO naplati održavanje vodovodne instalacije kroz održavanje vodomjera.

    Još samo da počiste viškove zapošljenih i radnika koji su radili za svoj špag u radno vrijeme i sa alatom, materijalom i vozilima Vodovoda.

    Bravo Olivera
    Za razliku od ostalih partijskih drugova, jedina koja je uradila pravu stvar u Gradu!

    8
    9
    • Odlično! Znači, slijedi nam značajno pojeftinjenjekubnog metra vode. A održavanje vodomjera je čista glupost ili bolje reći zamazivanje očiju potrošačima. Samo da navedem. Prema PRAVILNIKU O ROKOVIMA REDOVNOG OVJERAVANJA ZAKONSKIH MJERILA (“Službeni list Crne Gore”, br. 086/09 od 25.12.2009, 013/17 od 28.02.2017) vodomjeri se moraju ovjeravati, baždariti svakih 5 ( pet) godina. U kući u kojoj živim pedeset godina, viodomjer NIKADA nije odnesen na baždarenje. A to je najosnovniji vid održavanja.

 3. Moram upotrebiti nepristojnu skraćenicu. Ovdje j.l.z. Sada odjednom postoji mogućnost da imamo višak vode ljeti. A direktorica najavi poskupljenje. Valjda će sada reći radosnu vijest građanima HN: voda će pojeftiniti. A premijer Marković dade zadatak da se pripremi infrastruktura za priključak na skupu i preskupu vodu propale firme : Regionalni vodovod. Još jednom se izvinjavam na onoj skraćenici, ali mi se čini da odlično pristaje stanju u vodosnadbjevanju Herceg Novog.

  16
  2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code