Početna Kultura „Akordi podsvjesti“ u Spa galeriji Instituta

„Akordi podsvjesti“ u Spa galeriji Instituta

1

Izložba fraktalnih crteža pod nazivom „Akordi podsvjesti“ biće otvorena večeras u Spa galeriji Instituta. Crteži su nastali u kreativnoj radionici Art Kvart Mirne Marić, a radionicu je vodila dipl.ing.arh Gordana Ražnatović, kao licencirani edukator i predstavnik metode fraktalnog crteža za Crnu Goru.

Publika će imati prilike da pogleda radove Mirne Marić, Jelene Savković, Marine Vico Seferović, Violete Bolmanović, Nikoline Ražnatović, Ljiljane S. Rakić i mentorke, Gordane Ražnatović.

Picerija i restoran

Izložba „Akordi podsvjesti“ nastala je iz želje da grupa autora prikaže svoje radove i upozna širu javnost sa dobrobitima ovakvog načina crtanja.

Kako je zapisano u katalogu, način crtanja fraktala je veoma neobičan. Kontinuirana linija-mreža se crta zatvorenom očima, a bojanje i dodavanje određenih elemenata se rade gledajući.

– Crtajući kontinuiranu liniju vi se povezujete sa unutrašnjim Vodiocem, sa svojom intuicijom, koja nepogrešivo vodi ruku. Umjetničke crteže bojate intuitivno i po želji – stoji u katalogu.

Izložbu će svečano otvoriti književnica Bosiljka Pušić, aotvaranje je zakazano za 20 časova.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code