Aktivisti Crnvenog krsta prikupili veću količinu artikala za socijalno ugrožene

Aktivisti Crnvenog krsta prikupili veću količinu artikala za socijalno ugrožene

1
Podijeli

U sabirnoj akciji prikupljanja humanitarne pomoći socijalno ugroženim porodicama u Herceg Novom, pod nazivom “Vaše malo nekome je puno”, aktivisti Crvenog krsta  su u marketima Idea Super Zelenika, Idea centar Herceg Novi, Voli Igalo i HDL Laković prikupili veliku količinu artikala, kazala je koordinatorka OO, Mira Krsmanović.

– Prikupljena je veća količina prehrambenih prozivoda, poput brašna, ulja, šećera, tjestenine, soli, riže, gotoih supa, konzervi ribe, kao i dio slatkiša. U manjoj količini sredstva za higijenu, vrećice praška za veš, šamponi, deterdženti za suđe, vlažne maramice, toaletni sapun i toalet papi –  navodi Krsmanović.

Picerija i restoran

Po njenim riječima u  OO CK Herceg Novi više su nego zadovoljni prikupljenim srestvima, kao i odzivom Novljana.

U akciji  su učestovali i učenici osnovne škole “Dašo Pavičić” sa profesoricom biologije, Milicom Kovačević i aktivisti volonterskog kluba “Tačka oslonca” srednje mješovite škole “Ivan Goran Kovačić”, kazao je za Radio Jadran volonter Crvenog krsta, Pavle Đurović.

– Sakupljeno je preko 40 punih kolica hrane i higijene, koje će biti dodjeljene socijalno ugroženom porodicama. Ljudi su jako dobro podržali akciju – navodi on.

Aktivisti Crvenog krsta sada rade na sortiranju prikupljenih artikala, koje će dijelti socijalno ugroženim porodicama u opštini Herceg Novi 29. novembra, povodom obilježavanja Dana Crvenog krsta Crne Gore , od 29. novembra do 6. decembra  .

Podjela će biti obavljena prema spisku Centra za socijalni rad, kao i prema evidenciji Crvenog krsta. Ne precizirajući broj, Krsmanović je samo kazala da je u Novom veliki broj ugroženih porodica kojima je ovakav vid pomoći neophodan.

1 komentar

  1. Niti jedan komentar na ovu temu! Nazalost. Juce u Lakovicu, vidim djevojcice-volonterke, ma nemaju vise od 12 godina, i srce mi puno. Tako malene, a tako humane. Kupila sam i prilozila koliko sam mogla. A vidim pojedini guraju po cetvoro kolica, zaboga pripremaju se za slavu, volonterke prezirno pogledaju, ali im ne pada na pamet da ista priloze. Kilogram brasna u Lakovicu kosta cijelih 29 centi. Da su svi koji su u nedelju trgovali kupili taj kilogram brasna, skupilo bi se puno!

Ostavite komentar

*

code