Početna Naslovna Aktivna promocija turističke ponude Herceg Novog u regionu

Aktivna promocija turističke ponude Herceg Novog u regionu

7

TO Herceg Novi, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom, predstavila je ponudu ljetnje turističke sezone na Beogradskom manifestu, jedinstvenoj platformi za promociju manifestacija i turističkih destinacija.

Kako je za Radio Jadran kazao direktor TO Herceg Novi, Pavle Obradović riječ je o posebnoj vrsti sajma, gdje su štandovi raspoređeni po cijelom Kalemegdatu.

– NTO je organizovala nastup, a prisutni su svi gradovi sa primorja. Vladalo je veliko interesovanje, jer je posjeta Manifestu baš velika. Promovisali smo ljetnju sezonu, a imali smo atraktivnu lokaciju za štand – ističe on.

Nakon Beogradskog manifesta slijede promocije u Novom Sadu, Subotici, Kragujevcu i Skopju. Obradović je podsjetio na promociju magazina Hello travel Boka, koji će biti distriburiran po Srbiji i BiH.

– Gostovali smo i u emisiji Šarenica na RTS-u. Natalija Terzić je upoznala gledace u Srbiji sa projektom revitalizacije Kuće Iva Andrića i kulturnom i turističkom ponudom za nastupajuću sezonu. Prisustvovali smo i zajedničkoj večeri sa predstavnicima turističke privrede – navodi Obradović.

Direktor lokalne TO ističe da su u Beogradu vođeni konstruktivni razgovori, zbog čega očekuje pozitivne rezultate promocije kako na Manifestu, tako i u ostalim gradovima u regionu.

Posjeta Herceg Novom ovog vikenda za 16% bolja nego lani

Prema podacima Turističke organizacije u hotelima i domaćinstvima je 6324 posjetioca, što je 16 odsto više nego lani u istom periodu. Najviše je stranaca, njih 3031 je odabralo boravak u hotelima, odnosno 2671 u privatnom smještaju.

Kada je riječ o domaćim turistima, u hotelima je 611 gostiju, a u privatnom smještaju svega 2.

U Tivtu veći broj turista smješten je u domaćinstvima, gdje boravi 1523 stranaca, dok je smještaj u hotelima našlo 536 gostiju. Na tivatskoj rivijeri boravi tek 11 domaćih gostiju i svi su smješteni u hotelima.

7 Komentari

 1. KAD SE SETIM KAKO SU BIVSI FUNKCONERI OPSTINE PRE SVEGA BILI OSTVARENI LJUDI U SVAKO POGLEDU I PORODICNOM I PROFESIONALNOM NIVOU KAD VIDIM OVE DILETANTE DA KUPLJENI DIPLOMAMA MUKA MIJE.

  5
  4
 2. Daj nebrukajte se sta ste predstavli rupe uvale po ionako nikakvom asvaltu smece na svakom koraku jeste videli zelenicki asvalt smece granje siblje na put da izadje nista neznate znali ste da podignete boravisnu taksu kakve su vam plaze u zeleniku sramota

  18
  7
 3. Od ovih turista imamo najmanje koristi, a oni ionako dolaze. Treba se boriti za nova i bogatija tržišta. Kao da neko troši pare da meni populariše Zlatibor, a ja sam sa porodicom tamo bar jednom godišnje.

  28
  6
 4. Setajte Demokrate i Novska Prevara nadam se da necete dugo, trosite nase pare na racun poskupljenja vode poreza tsksi smeca kanalizacije itd. Putujte djecurlijo.

  25
  8

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code