Početna Društvo Aktivnosti MZ Luštica: U toku uređenje puta u zaseoku Babunci na Luštici...

Aktivnosti MZ Luštica: U toku uređenje puta u zaseoku Babunci na Luštici i vidikovca na putu Rose-Klinci-Mrkovi

4

Na poluostrvu Luštica u toku je uređenje puta kroz naselje Babunci. U proteklom periodu završeno je košenje i proširivanje puta, a trenutno se radi na pripremama za betoniranje trase duge nekoliko stotina metara. Stanovnicima zaseoka Babunci na ovaj način će biti olakšan pristup gazdinstvima.

Foto: Služba za informisanje OHN

Uslijediće i postavljanje javne rasvjete, kao i uređenje vidikovca na proširenju blizu crkve Sv. Pantelejmona, najavljuju iz Mjesne zajednice Luštica.

„Plan nam je da kasnije na vidikovcu postavimo i igralište za djecu i možda sprave za vježbanje na otvorenom, jer vjerujemo da je Luštici neophodno više ovakvih sadržaja“, kazala je predsjednica Mjesne zajednice, Ana Zambelić Pištalo.

Foto: Služba za informisanje OHN

Zambelić Pištalo podsjeća da su ovi radovi nastavak aktivnosti na uređenju putne infrastrukture na Luštici, što su projekti od najvećeg značaja za mještane poluostrva. Sve aktivnosti se sprovode u koordinaciji i sredstvima Mjesne zajedenice i lokalne samouprave.

„Organizovali smo se i želimo da u narednom periodu postepeno rješavamo nagomilane probleme na teritoriji Mjesne zajednice Luštica. Prošle sedmice smo imali konstruktivan sastanak sa predsjednikom Opštine kojeg smo još jedom upoznali sa problemima mještana Luštice i naišli smo na razumijevanje. Tom prilikom su nam prezentovani i projekti koje Opština planira da relizuje na teritoriji Mjesne zajednice“, kaže Zambelić Pištalo.

Foto: Služba za informisanje OHN

Kako ističe, uređenje infrastrukture predstavlja prioritet plana rada Mjesne zajednice Luštica za 2021. godinu.

„Naša ambicija je i da se krene u adaptaciju Doma kulture u Klincima, kako bismo na Luštici dobili uređen prostor za okupljanja, društvena i kulturna dešavanja“, ističe predsjednica Mjesne zajednice.

Očekuje se i rješavanje problema javne rasvjete u naselju Đuraševići, za šta se Mjesna zajednica obratila preduzeću „Komunalno-stambeno“.

Zambelić Pištalo najavljuje i da će Mjesna zajednica ove godine obezbijediti novogodišnje paketiće za najmlađe stanovnike Luštice, njih ukupno 25, koji će im biti podijeljeni uoči praznika.

4 Komentari

  1. Ulaganja opstine u Lusticu su smjesna, a Katic je mogo upoznat lusticane i sa onim sto je uradjeno i ulozeno do sada u ove tri godine… A ne zamajavat o buducim projektima…
    Ovaj vidikovac je na pogresno mjesto, ne vidi se bogzna sta… A ima I onaj u gornje klince… Najljepsi u Boku…
    Za djecje igraliste je ok

  2. Sta ce opstina realizovati centa nema!. Mjesnoj zajednici je poslat dopis sa zahtjevim za dvije “lezece izbocine” u selu Begovice. Zbog neprimjerene brzine kojom se krecu radnici koji rade na Mamuli. Stigao je odgovor kako opstina nema para za lezece izbocine koje kostaju po 500€. Ovo je bruka i sramota opstine i mjesne zajednce.

    2
    4

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code