ĆAKULE UŠLE U PROGRAM „MIMOZE“- „VAN GOGH“ NA OTVARANJU

ĆAKULE UŠLE U PROGRAM „MIMOZE“- „VAN GOGH“ NA OTVARANJU

0
Podijeli

mimoza2Neke od novskih ćakula, ipak, su se obistinile kada je riječ o programu 43. “Praznika mimoze“.

Na otvaranju će biti dobro poznat bend – Van Gogh, koji je već gostovao u Herceg Novom 2008. godine tokom prazničnih dana.

Picerija i restoran

Iz programa koji je očigledno tek danas definisan, odnosno saopšten medijima iz Herceg-festa, valja izdvojiti i kocert izuzetne hrvastke umjetnice Josipe Lisac, 25. februara u dvorani „Park“.

Osim predstave Gradskog pozorišta iz Podgorice ’’Lukrecija ili ti ždero’’, 15. februara, tokom praznika gledaćemo još jednu njihovu predstavu za djecu ’’Romeo i Julija’’, koja je zakazana za 20. februar.

NIN-ov roman godine ’’Bernardijeva soba’’ Slobodana Tišme, biće promovisan 16. februara u Hotelu „Plaža“. Mali zimski likovni salon predviđen je za Dan zaljubljenih 14. februara u fojaeu dvorane Park, kao i tardicionalna izložba radova učenika osnovnih škola ’’Naša mila Boko’’.

Veliku pažnju izazvaće i gosotovanje galerije „Galat“, pod nazivom crteži u crnogorskom slikarstvu, kao i izložba gošče Izabele Matoš.

Muzički programi su ove godine, čini se, najbogatiji.

Gostovaće Crnogorski simfonijski orekstar, zatim Gitar Montenegrina, a za ljubitelje klapa posebno veče Meditarenaske muzike, je 18. februara u Hotelu Plaža.

Neće ni ove godine izostati 16. plivački miting Mimoza kup u bazenu Instituta u Igalu. Pretpostavlja se da će do tada i biti u funkciji s obizirom da ni danas nije počelo njegovo punjenje.

Posljednji dani 27, 28, 29. februara su bez plana, pa je za očekivati da će biti još izmjena i dopuna programa festivala „Mimoze“.

Jer prema ovoj verziji  programa izostao je Festival vina, za koji je prošle godine vladalo veliko interseovanje i koji je najavljen kao progaram koji će biti redovan.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code