Aleksandar Domazetović 115. na “Transvulcania” ultratrail maratonu

Aleksandar Domazetović 115. na “Transvulcania” ultratrail maratonu

1065
0
Podijeli

Crnogorski trail trkač, Aleksandar Domazetović iz Herceg Novog uspio je da se nađe među 120 najboljih trail trkača na ultratrail maratnou “Transvulcania”, koje je održano u subotu, 13. maja, u okviru svjetkog trail tkamičenja “Sky Runinning World Series” na ostvru La Palma u kanarskom arhipelagu, a koje je okupilo preko 2500 najboljih trail trkača iz cijelog svijeta.

Domazetović je trku u dužini od 75km i sa 4500 metara uspona završio za 9 sati i 30 minuta, čime se našao na solidnom 115. mjestu, u konkurenciji od oko 1700 takmičara, koliko ih je završilo trku.

Picerija i restoran

Start trke bio je na južnom dijelu ostrva Faro de Fuencaliente, a cilj u gradu Los Llanos de Aridane, objašjnava Domazetović.

– Tu veoma tešku trku uspjelo je da završi manje od 1700 učesnika. Klima i teren se mijenjaju bukvalno na svakih 15km, što je izuzetno teško za organizam, zbog brzog kretanja. Na startu, na moju žalost, nisam uspio da zauzmem bolju poziciju, pošto je masa ljudi željela da bude u prvom redu, pa smo se praktično gazili i borili kada je počela trka. Ja sam ipak zadovoljan razultatom – navodi on i obećava bolji plasman sljedeće godine.

On je bio jedini predstavnik naše zemlje, ali i jedini takmičar iz regiona na ovom takmičenju.

Vrijeme koje je postigao omogućilo mu je da bude primljen u Expert kategoriju u Međunarodnoj asocijaciji trail trčanja  – “Internacional Trail Runinng Association”.

Inače, “Transvulcania” trail trka jedna je od najzahtjevnijih u ovom takmičenju i smatra se jednom od najteži ultratrail maratonskih trka na Kanarskim ostrvima, kao i jednom od najvažnijih koje se održavaju u Španiji, a na ostvru La Palma održava se od 2009. godine.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code