Početna Društvo Ambasada Turske zainteresovana da pomogne projekat sanacije Kanli kule

Ambasada Turske zainteresovana da pomogne projekat sanacije Kanli kule

9

Ambasadorka Republike Turske u Crnoj Gori, Songul Ozan bila je danas u radnoj posjeti Herceg Novom, gdje se susrela sa predsjednikom Opštine Stevanom Katićem i saradnicima. Rukovodstvo Opštine Herceg Novi poželjelo je dobrodošlicu ambasadorki Ozan, koja je istakla da je ovaj  grad jedan od najljepših u Crnoj Gori, a naša zemlja jedna od najljepših na svijetu, saopšteno je iz press službe Opštine.

Predsjednik Katić uputio je ambasadorku u aktuelna dešavanja u gradu, kulturne događaje tokom cijele godine, kao i u ostvarenu saradnju Herceg Novog i grada Jedrene, čiji je orkestar učestvovao u programu 50. Praznika mimoze, a održano je i veče turske kulture. Ta saradnja rezultirala je gostovanjem Gradske muzike Herceg Novi i mažoretki na 9. Internacionalnom festivalu duvačkih orkestara u Jedrenu početkom marta. Obje strane saglasile su se da je to dobar primjer saradnje dva grada i država, koji bi trebalo i nastaviti.

Katić je podsjetio i na planove koji nisu u ingerenciji Opštine, a njihova realizacija je prijeko potrebna, kao što su izgradnja zaobilaznice i sanacija klizišta kod Kanli kule, jedne od najljepših ljetnjih pozornica na ovom dijelu Jadrana. Ukazao je i na trenutni socio-ekonomski status naših građana, prouzrokovan neuspješnim privatizacionim procesima, kako u Herceg Novom, tako i širom Crne Gore.

Kao fokus rada gradske vlasti, predsjednik Katić je istakao uređenje infrastrukture i revitalizaciju objekata kulture.

Ambasadorka Ozan je istakla da je Herceg Novi atraktivna destinacija za turske turiste, te da su Crna Gora i Turska povezane istorijom i kulturom. To govori i činjenica da veliki broj onih koji danas rade i žive u Turskoj, porijeklo vode sa naših prostora.

Ona je prenijela zainteresovanost Ambasade Republike Turske da, u saradnji sa gradom i državom, nađe model da pomogne projekat sanacije Kanli kule i klizišta koje prijeti ovoj tvrđavi.

Ambasadorka se nada da će u Herceg Novom dodatno povećati broj turskih investitora, te pozvala rukovodstvo Opštine da razmotri kandidovanje projekata u Turskoj agenciji za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA).

Pored ambasadorke, delegaciju ambasade Republike Turske činili su zamjenik ambasadorke Bleda Kačar i savjetnica za trgovinske odnose Derija Koč, dok su Herceg Noivi, pored predsjednika Katića, predstavljali potpredsjednica Danijela Đurović, menadžer Opštine Dragan Šimrak, odbornica Tamara Vujović, glavni gradski administator Nenad Đorđević i potpredsjednica Skupštine opštine Herceg Novi Dragana Stanišić.

9 Komentari

 1. Lijepo je sto Turci hoce da obnove kulu koja se zbog njih zove krvava. Kosmicka pravda. Pomirenje. Doduse u Kanli kuli nisu zatvarani Novljani jer su oni bili poslusni i lojalni, nego crnogorski i hercegovacki hajduci i ustanici, te Turci koji su nesto skrivili.

  2
  5
 2. Ајде сад испод слике/фотографије (инфо) с лијева надесно напишите имена. Радио Јадран упорно крши основно новинарско начело о информисању, НИКАД НЕ пише испод фотографија ко је на њима, и онда треба читаоци да нагађају ко – је – ко на слици. У чланку се спомиње 9 имена а на слици је 10 особа и сад ти нагађај, сем Катића, који су остали, СТВАРНО??!!

  19
  4
 3. Xaxaxax 15 koalicionih parnera, svi dosli da se slikaju da pokupe eventualno par politickih poena.
  Bas su smjesni …

  11
  4

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code