Ambasador BiH u Herceg Novom: Podrška za ukidanje putarine na putu Meljine-Petijevići

Ambasador BiH u Herceg Novom: Podrška za ukidanje putarine na putu Meljine-Petijevići

23
Podijeli

Novoimenovani ambasador BiH u Crnoj Gori, Vinko Radovanović posjetio je danas Opštinu Herceg Novi, gdje ga je ugostio predsjednik, Stevan Katić, saopšteno je iz opštinske Press službe.

Tokom prve zvanične posjete Herceg Novom Radovanović je istakao da će posredovati u razgovorima u vezi sa ukidanjem naplate putarine na putu Meljine – Petijevići, te na taj način  podržati inicijativu i napore Opštine Herceg Novi. Ukidanjem putarine nestala bi jedina barijera koja sada otežava komunikaciju između Herceg Novog i Trebinja, konstatovano je na sastanku.

Picerija i restoran

Herceg Novi nije slučajno prva lokalna uprava koju posjećuje od kada je stupio na dužnost, rekao je Radovanović i istakao da je saradnja sa hercegnovskom Opštinom, kako Ambasade tako i gradova u Bosni i Hercegovini na zavidnomo nivou. On je kazao da su odnosi naše dvije zemlje odlični i da trenutno nema otvorenih pitanja.

Herceg Novi ostvaruje saradnju sa brojnim gradovima Bosne i Hercegovine – Trebinjem, Višegradom, Banja Lukom, Bilećom, Zenicom, Gradiškom, Širokim Brijegom, a potvrđeno je da će bliski odnosi biti nastavljeni i u narednom periodu, posebno u oblasti turizma, kulture i kreiranja prekograničnih projekata.

Turisti iz Bosne i Hercegovine tradicionalno su među najbrojnijima u našem gradu, te je zajednički interes da se radi na rasterećenju graničnih prelaza i što boljim uslovima za goste, čulo se na sastanku.

Posebna tema bila je i rekonstrukcija Kuće Iva Andrića i njeno privođenje namjeni koja je dostojna imena velikog pisca. Predsjednik Katić i saradnici informisali su Ambasadora o sprovedenim aktivnostima i planovima.

Ambasador Radovanović je rado prihvatio poziv Predsjednika da prisustvuje centralnoj svečanosti povodom za naš grad važnog jubileja – 300. godina od osnivanja Topaljske gradske opštine, koja će biti upriličena 14. jula, navodi se na kraju saopštenja.

23 Komentari

 1. Naplata puta je fini filter za džabaše. Ako i dođu, neka makar plate put, kad već neće prenoćište, sladoled, ručak, kukuruz, bilo što, ali zato hoće ostaviti smeće gdje su ležali na plaži.

  6
  5
 2. Pa zasto koristite put koji je napravio Beogradski privatnik,kad imate staru trasu preko Dupca? Kako ne komentarisete zasto ga Milo nije napravio,a sve je iz Novoga odnio ili podjelio svojima.

  12
  3
 3. I sto je sad problem? Ljudi traze nacin da se ukine putarina, kome sad to smeta?
  Ja bi se radovao da u tome uspiju a vidim da nekima ne odgovara …

  11
  5
 4. nije problem 3 evrića već kvalitet puta! Da je put napravljen kako treba neka košta i pet eura a što se tiće paradajz turista njima je sve skupo!!!

  12
  5
 5. Gospodo draga.Opstina ovo pitanje moze rijesiti samo ako raskine ugovor uz obestecenje koncesionaru.Put je procjenjen na oko 9 miliona eura,to je tadasnja garnitura (a dobrim djelom i sadasnja) prihvatila,pa izvolte.Ugovot je po BOT aranzmanu potpisala Opstina bez obzira na tadasnja ukazivanja opozicije (dobrim djelom i sadasnje) da to nije dobar posao.E,ako ima 4,5 ili 6 miliona onda ce ovo lako rijesiti.Ako ne,onda neka nista ne govore.Inace,koncesija je do 2030 godine,samo radi informacije.

  24
  9
 6. Pa zar Katić nije bio saradnik D. Mandića kada se ugovarala rekonstrukcija puta? I Danijela i Bigović ? Šta se to promjenilo ? Poskupilo održavanje puta ? Potrebna hitna rekonstrukcija ili Opština ima para za bacanje jer smo sve drugo riješili ? Možda je opao promet jer je preko Vilusa ili preko Dubca džabe ?
  Sada naknadna pamet da Opština plati milione naknade koncesionaru. Kao da smo svi ludi.
  Meni ovo miriše na korupciju ?
  Koncesionar može da ponudi 10 – 20 % od eventualne naknade i odjednom se zastupaju suprotni stavovi . Prozirno .

  41
  8
 7. Pa putarinu ne naplaćuje no Opština, ni Država, nego koncesionar iz Beograda.
  Prema tome tamo je adresa.
  A što se tiče dnevnih turista iz BiH, samo prave gužvu, parkiraju po trotoarima i zelenim površinama i ostavljaju smeće na sve strane.
  Znam da ovo nije dobrodošao komentar, ali tako jem

  38
  9
 8. Ajde nemazite ljudima oci i neizigravajte dobre vile. Dobro je dokle ga Hamovic naplacuje kad se vi budete pitali bice 6 eura u jednom pravcu.Pokazali ste se sa PS naplata do ponoci.

  38
  2
 9. I treba biti 3 eur,nema više gužve i haosa subotom i nedeljom iz pravca Trebinja. Ov je odlična stvar ,iako je tačno da je nenormalno da 30km puta košta 3 eur.

  12
  24
 10. Velika sramota da par kilometara obicne magistrale kosta 3e u jednom smjeru, pa to je nesto nevjerovatno. Novi autoput duzine 40km na dionici Ljig-Preljina kosta u jednom smjeru 140din ili 1,20e. Ili simbolicnih 1e ili ukinite potpuno jer je velika sramota da neko iz Trebinja krene za Hn i plati 6e putarine i obrnuto. Dosta pljackanja naroda

  48
  7

Ostavite komentar

*

code