Početna Politika Ambasador Južne Koreje boravio u Herceg Novom

Ambasador Južne Koreje boravio u Herceg Novom

9

Ambasador Republike Koreje za Crnu Goru Čoe Hjong-čan boravio je u Herceg Novom, u kojem je sinoć održan koncert korejskog sastava „U Angel Voice“ u punoj Dvorani Park, navodi se u saopštenju lokalne uprave.

Sa ambasadorom su tokom popodnevnih časova sastanak održali predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić i saradnici, nakon čega je uslijedio obilazak grada, znamenitih fortifikacionih objekata i objekata kulture, a potom i koncert popularne korejske pop grupe.

Predsjednik Katić podsjetio je da je Republika Koreja već učestvovala u kulturnom životu našeg grada, na prošlogodišnjem Guitar Art Summer festivalu, kada se Novljanima i gostima našeg grada predstavio „Youn Woo Park Trio“. Herceg Novi otvoren je za dalju ekonomsku i kulturnu saradnju, poručio je Katić na sastanku.

Ukazano je i na velike kulturne i turističke potencijale našeg grada, od kuće Iva Andrića i škole koju je Njegoš pohađao, do Instituta „Dr Simo Milošević“ koji se tradiconalno pokazuje kao dobar domaćin gostima iz svih krajeva svijeta.

Rukovodstvo Opštine je istaklo da  Herceg Novi ima veliki broj prijateljskih gradova iz cijelog svijeta, među kojima su i kineski Hđin i ruski Ribinsk. Zahvaljujući ovim saradnjama, Novljani su imali priliku da se upoznaju sa različitim kulturama kroz brojne programe, posebno tokom ovogodišnjeg, jubilarnog 50. Praznika mimoze kada su organizovana predstavljanja gradova i asocijacije Newcastles of the World.  Predsjednik Katić uputio je poziv ambasadoru za učešće na 51. Prazniku mimoze.

Menadžer grada, Dragan Šimrak i rukovoditeljka Kancelarije za međunarodnu saradnju, Simonida Kordić informisali su ambasadora o poslovnim prilikama u našem gradu, kao i kulturnim događajima u kojima bi i Južna Koreja mogla pronaći svoje mjesto.

Ambasador Hjong-čan zahvalio se rukovodstvu Opštine Herceg Novi na naporima da se u našem gradu predstave muzičari iz Južne Koreje, posebno uzimajući u obzir da je rezidencija Ambasade u Srbiji. Istakao je da je ambasada Republike Koreje vrlo zainteresovana za svaki vid saradnje, kako na polju kulture, tako i u ekonomskom smislu, te da u perspektivi treba pronaći zajednički imenitelj koji će donijeti benefite za obje strane. Takođe, Herceg Novi bi u narednom periodu mogao dobiti još jedan pobratimski grad, i to iz Južne Koreje.

9 Komentari

 1. JEDNA OD NAJBOLJIH STVARI KOJE SU SE DESILE HERCEG NOVOME JE 29.MAJ 2019. KADA SU UANGEL VOICE I AMBASADOR JUŽNE KOREJE GOSTOVALUI U HERCEG NOVOME.

  Jedna malena duša se preporodila i zapisala nezaboravan doživljaj i emocije u njenome srcu.
  <3

  Ala je lijep život u herceg Novom…

 2. Nemam ništa protiv saradnje sa Juznom Korejom, naprotiv, znamo da je važno imati dobre odnose sa komsijama, rusima,kinezima eo i koreancima…bravo

  2
  1
  • Bogatstvo je u različitostima. Biodiverzitet je bogatiji ako ima više različitih vrsta.

   Ovoga puta je došla druga zemlja da promoviše sebe, ali je donijela samo ono najljepše iz svoje zemplje.

   Još kad bi ste znali, da među vašima ima domaćih koji bi život dali za samo par minuta da se druže sa tom drugom kulturom… Teško je u 21. vijeku, kada smo zbog Interenta postali globalno selo, i onda samznamo za nešto drugo (ne mora nužno da bude bolje), ali nam je nedostupno. Nijesu tu samo geografija i finansije problem, seoski mentalitet je problem. Uznapredovala tehnologija, prevozna sredstva, svega se ima, ali pameti najmanje. Ljudi ne stižuz da rastu dovoljno brzo koliko digitalne tehnologije napreduju, i onda tu postoji nesklad.

   Kako čovjek raste? Borbom protiv rasizma, nacionalizma, itd. Zašto boli sve što je drugačije (i/ili bolje?)

   Zašto boli da se prihvatwe različitosti? kome smeta neka ostane kući. Niko nikoga nije tjerao da dođe na besplatan koncert. Oni koji su bili znalu šta su doživjeli.

   ŽIVJELA OPŠTINA HERCEG NOVI, AMBASAD KOREJE U SRBIJI I JUŽNA KOREJA <3

   화이팅!

 3. E blago meni sto je on dosao nocas cu lakse zaspati ostalo je iza njega blagostanje i od ovih iz opstine kakve gluposti bjezi se od pravih tema od cega narod zivi kolke su plate kako se placaju racuni gde ce deca sutra da nam rade od cega ce ziveti itd samo mi neradnici dovodite belosvetske l**** sramota

  3
  5
  • Pa nećemo valjda OVAKAV poklon odbiti? Ovo nam je Južna Koreja poklonila, i to na osnovu odnosa sa Srbijom.

   Slažem se da ima problema, upoznat je on već sa tim da u Crnoj Gori mladi naučnici ne mogu u SVOJOJ zemlji da se zaposle… iako se to ne tiče ambasadora strane zemlje. Možda bude još nekakvih saradnji, i to na naučnom polju sad kad su upoznati da ljubitelja njihove kulture ima u svakome gradu.

  • Eto jos jednog razloga da mrzimo Srbiju. I strance, jer po definiciji oni nisu dovoljno dobri za ovaj grad.
   Ovdje je akcenat na tome da se nama domaćima ne nudi nešto domaće ili sa domaće teritorije, nego nešto strano i sa strane teritorije, a da je i ovdje ponovo, prste uplela Srbija.
   Dolazak stranog diplomate je manje važno jer on ima kancelariju u tamo nekoj Srbiji a ne ovdje? Pa nema ni Crna Gora ambasadu u svakoj državi svijeta, ali to nije razlog da ne posjećuje sve zemlje svijeta i pruža ruku prijateljstva svima?
   U stvari i ne razumijem što ste željeli da kažete, samo pokušavam da rastumačim Vaše blejanje. Jer ovo nije od čovjeka, jer čovjek ide u školu i ne prostači se na ovakav način i ne bruka svoj grad jer ove komentare čita i ambasada Južne Koreje. Ovo dakle nije govor čovjeka nego njakanje magarca bez škole, uz izvinjenje ovim divnim životinjama.
   Vi ste takođe i pripadnik nove fašističke i ksenofobične struje u Novom koji ovaj grad podstiče da postane duhovna i moralna nedođija u koji stranci ne treba da dolaze. Bilo da su Srbi (posljednji slucaj sa trubačima iz Požege i Bajine Bašte) ili Južnokoreanci, vazda postoji razlog zašto nisu dovoljno dobri da posjete Novi. Da čovjek Vas sluša, trebalo bi da zabranimo dolazak svih stranaca a ove što su “došli sa strane” i žive ovdje, da protjeramo napolje.
   A kada ostanu samo Novljani, da se razračunaju međusobno jer bolji je Novljanin iz grada nego neki iz sela, sa brda? A kada ostanu samo ovi iz centra, da se podijele na one čije je drvo lovorike manje ilii više zelenije, i konačno, da se podije na one koji ručaju u podne i na one koji objeduju u 1 i po. I da dokrajče jedni druge u svojoj nemoći da suzbiju svoje neznanje i jad. Tužno. Školski primjer narastajućeg fašizma u cijelom svijetu. Treba vas hapsiti i zatvarati a umjesto prinudnog rada tjerati da učite.

   4
   4
   • Ово је један од ријетких смислених и, што је веома битно, писмених коментара. Одлично постављена дијагноза просјечног Новљанина. Свака част ! Једино не подржавам потезање појма фашизам у свим приликама, а често се дешава да се неко проглашава фашистом. Вјерујем да, ако мало размислите о томе шта су биле карактеристике правог фашизма и које су биле последице спровођења те идеологије, схватићете да је то прилично тешка ријеч да би се тек тако пуцало њоме на неистомишљенике.
    Поздрав.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code