Ambasador KotorArta Roman Simović

Ambasador KotorArta Roman Simović

765
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Međunarodni festival KotorArt, kao najkompleksniji festival umjetnosti u Crnoj Gori, promovisaće vrhunski umjetnici i internacionalno poznata imena, kao ambasadori Festivala. Oni će istovremeno promovisati i Kotor kao svojevrsni  umjetnički centar Crne Gore.

Prvi amasador ovogodišnjeg izdanja KotorArt Don Brankovih dana  muzike je vrhunski violinista i kocert-majstor Londonskog simfonijskog orkestra, Roman Simović.

Picerija i restoran

On će biti angažovan u promociji i održavanju imidža ovog segmenta festivala u crnogorskoj javnosti.

– Od samog početka sam vjerovao u opstanak KotorArt-a. Najteže je  početi nešto novo a kasnije opstati. A KotorArt ne samo da je to uspio  već je izrastao u jako ozbiljan festival klasične muzike. Velika je  čast biti dio ove divne priče i hvala vam – saopštio je Simović.

Uz ostale ambasadore, Simović će promovisati i KotorArt kao esencijalan element kulturnog života Kotora i Crne Gore, te učestvovati u aktivnostima Festivala koje će na pravi način  predstaviti imidž ove umjetničke manifestacije.

Međunarodni festival KotorArt nosi predznak manifestacije od nacionalnog značaja, uživa međunarodni ugled, okuplja velike svjetske umjetnike i, kvalitetom i  raznolikošću, privlači najširi dijapazon publike, a odvija se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Crne Gore, Opštine Kotor i UNESCO-a.

KotorArt je najveći i najznačajniji umjetnički festival u Crnoj Gori i  jedan od najznačajnijih u regionu. Sa preko 1.000 gostujućih  umjetnika, preko 250 održanih programa, pred 40.000 posjetilaca u  2016. godini, spada u najveće umjetničke manifestacije u okruženju.

Osnovne vrijednosti  ove složene multiumjetničke manifestacije jesu umjetnički kvalitet,  diversifikacija programa i publike, proširivanje aktivnosti festivala,  vremenski i u okviru drugih oblasti.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code