Ambasador Kraljevine Švedske Nj.E. Jan Lundin u posjeti Opštini Herceg Novi

Ambasador Kraljevine Švedske Nj.E. Jan Lundin u posjeti Opštini Herceg Novi

4
Podijeli

Ambasador Kraljevine Švedske Nj.E. Jan Lundin boravio je danas u posjeti Opštini Herceg Novi, gdje je sa predsjednikom Stevanom Katićem i potpredsjednicom Danijelom Đurović, te savjetnicom predsjednika Tamarom Vujović i sekretarkom za kulturu i obrazovanje Anom Zambelić Pištalo razgovarao o aktuelnim dešavanjima u našem gradu, ali i planovima revitalizacije kuće nobelovca Iva Andrića na Toploj.

Lundin je pozdravio inicijativu lokalne samouprave i uz riječi podrške ponudio saradnju u domenu u kojem to bude moguće. U prijateljskoj atmosferi rukovodstvo našeg grada iskazalo je želju za uspostavljanjem odnosa sa švedskim građanima i turistima po uzoru na već tradicionalno prijateljstvo Herceg Novog i Levangera u Norveškoj, ali i građana iz drugih gradova te skandinavske zemlje.

Picerija i restoran

Rukovodstvo našeg grada ukazalo je i na hronične probleme u Crnoj Gori, kao što su neuspjele privatizacije,  visok stepen centralizacije, te izmjene zakonskih rješenja kojima se uveliko otežava funkcionisanje lokalnih samouprava.

Na sastanku se razgovaralo o ekonomskim prilikama u Švedskoj i Crnoj Gori, mogućnostima investiranja u naš grad i region, kao i o uslovima saradnje i povezivanja preko evropskih fondova.

4 Komentari

  • Pa ne dolazi zena na posao… ?? Maestro,oglasi se onom svojom porukom vezanom za Simonidu..
   Kako nam je Katic opusten,kafica,nidje ni papira ni olovke?Djurovicka roze fotrolicu za tel. ?Uzivancija..
   Ovi sastanci i one setnje su mi vise postali smijesni.

   10
   2

Ostavite komentar

*

code