Početna Ekonomija Ambasador Mađarske posjetio Opštinu Herceg Novi: Saradnja u oblasti kulture i ekonomije

Ambasador Mađarske posjetio Opštinu Herceg Novi: Saradnja u oblasti kulture i ekonomije

0

Predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić ugostio je danas ambasadora Mađarske u Crnoj Gori Jožefa Neđešija, sa kojim je razgovarao o mogućnostima saradnje, prije svega u oblasti kulture i ekonomije.

Kako je soapšteno iz lokalne uprave, ambasada predstavlja organizovan kanal za kontakt sa investitorima iz Mađarske, te se u tom pravcu otvara mogućnost upoznavanja grupacija mađarskih privrednika sa potencijalima Herceg Novog, projektima i mogućnostima za ulaganje, istakao je ambasador Neđeši tokom susreta.

Herceg Novi je jedini grad u Crnoj Gori koji ima hotel u mađarskom vlasništvu, a broj turista iz ove zemlje je u stalnom porastu, što ga svakako preporučuje investitorima iz Mađarske, istakao je predsjednik Opštine Stevan Katić.

On je upoznao Ambasadora sa izazovima sa kojima se Herceg Novi suočava kada je riječ o lošim privatizacijama, te kazao da lokalna uprava ulaže maksimalne napore da stvori pozitivnu poslovnu klimu i privuče ulaganja.  Katić je ponudio podršku mađarskim kompanijama, koje bi bile zainteresovane za poslovanje u Herceg Novom.

Ambasador Neđeši istakao je da će Mađarska biti ove godine prisutnija na kulturnoj sceni Herceg Novog. Kako je najavio, planiraju da na različite načine podrže više hercegnovskih festivala, ali i da organizuju izložbu posvećenu vaterpolu, koja je istorijska priča o kontaktima dvije zemlje zahvaljujući tom sportu.

Predsjednik Katić i saradnici kazali su da će Opština Herceg Novi rado podržati sve inicijative i učestvovati u organizaciji, u maniru dobrog domaćina. Herceg Novi ima bogat kulturni i festivalski program, što predstavlja prostor u kojem je poželjno i uvijek dobrodošlo uključivanje Ambasade, poručeno je sa sastanka.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code