Početna Društvo Ambasador Palestine posjetio Herceg Novi

Ambasador Palestine posjetio Herceg Novi

7

Ambasador države Palestine u Crnoj Gori Nj. E. Rabi Alhantuli zvanično je posjetio Opštinu Herceg Novi i tom prilikom se sastao sa predsjednikom Stevanom Katićem i saradnicima, saopšteno je iz lokalne uprave.

Alhantuli je kazao da je u Herceg Novom bio više puta i imao priliku da se upozna sa bogatim naslijeđem grada, potencijalima i kulturnom ponudom koja je na visokom nivou. Zadovoljan je što je posjeta Herceg Novom upriličena tačno na dan otvaranja Ambasade Države Palestine u Crnoj Gori, jer se radi o gradu koji dijeli usmjerenje da čuva svoju baštinu i teži razvoju turizma.

Ambasador je kazao da je misija Ambasade Palestine upoznavanje što većeg broja ljudi sa situacijom i uslovima u kojima živi palestinski narod, kao i ukazivanje na mogućnost širenja saradnje i prijateljstva. Istakao je da je kultura najbolji način za to, te predložio dalju saradnju organizacijom kulturnih sadržaja na kojima bi se predstavili palestinski umjetnici, a u okviru Praznika mimoze ili drugih novskih festivala.

Katić je podsjetio na pozitivne istorijske odnose dvije zemlje, od saradnje Jugoslavije i Palestine do danas, te istakao da je Herceg Novi grad otvoren za prijateljstva sa svim narodima i upoznavanje drugih kultura.

On je Ambasadoru predstavio aktuelne projekte u opštini Herceg Novi, ističući da se radi o gradu u kojem se realizuju značajne investicije i koji ima izuzetan potencijal za dalji razvoj. Takođe, Katić je sa ambasadorom govorio o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori, upoznao ga sa izazovima sa kojima se hercegnovska lokalna uprava suočava, posebno se osvrćući na loše privatizacione aranžmane realizovanih od strane države i problem saobraćajne infrastrukture u Boki.

7 Komentari

    • Dzaba. Od ovoga nema neke velike vajde, jedino ako bi demokrate da ratuju, urbana gerila ili tako što, pa da se priuče, jer nesrećna Palestina je u permanentnog ratu.

  1. Palestina je pravi partner. Posebno su dragocjena iskustva iz pojasa Gaze jer nam je Novi trenutno najsličniji njima. Mozda neko pobratimstvo da se ugovori.

    10
    1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code