Početna Društvo AMBICIOZNE NAJAVE PROJEKATA U IDUĆOJ GODINI NA PROSLAVI PRAZNIKA OPŠTINE HERCEG NOVI

AMBICIOZNE NAJAVE PROJEKATA U IDUĆOJ GODINI NA PROSLAVI PRAZNIKA OPŠTINE HERCEG NOVI

0

Dvorana_Park_2810U prisustvu crnogorskog predsjednika Filipa Vujnovića i brojnih zvanica, svečanom sjednicom obilježen dan opštine Herceg Novi. I ove godine se tim povodom najavljuju manje više isti projekti -početak gradnje hotela u Igalu – na mjestu starog Tamarisa, autobuske stanice i drugih za grad vitalnih objekata. Predsjednik opštine Dejan Mandić obećava:

– Završetak bazena na Škveru, radova na uređenju šetališta i izgradnja reciklažnog centra u Meljinama, fudbalskog terena u Igalu, podizanje spomenika osnivaču grada  kralju Tvrtku – projekti su za koje je novac obezbijeđen. Opština tek očekuje  značajna sredstva  od engleskog konzorcijuma NORD star koji je zakupio 520 000 kvadrata na Luštici iz kojih bi trebalo da se sanira glavna saobraćajnica i klizište na Podima.

Iduća godina biće po Mandiću značajna zbog zbog važnih tendera -jednog koji je u pripremi za Institut dr. Simo Milošević i dva koji su u toku za kasarnu Kumbor i ostrvo Mamula.

Proslava je i povod za podsjećanje na urađeno u protekloj godini, kada je grad dobio titulu Centra kulturnog turizma jugoistočne Evrope. Praznik je  bio i prilika da se grad oktobarskom nagradom revanšira Nedjeljku Zoriću, za afirmaciju grada kroz literalno strvaralaštvo.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code