Američka TV ekipa Travel Channel-a snimala u Herceg Novom

Američka TV ekipa Travel Channel-a snimala u Herceg Novom

6
Podijeli

Produkcijska tročlana ekipa jednog od vodećih i najuticajnijih svjetskih medija u oblasti turizma i putovanja –Travel Channel, boravila je juče u Herceg Novom. Ekipa koju je predvodio Džonatan Leg (Jonathan Legg) je započela snimanje epizode posvećene Crnoj Gori, a u okviru pete sezone popularnog serijala „Road less traveled“, saopštili su iz TO Hreceg Novi.

„Herceg Novi je bajkovita destinacija sa izuzetnim kulturno-istorijskim nasljeđem, sa nevjerovatnih pet tvrđava u samom jezgru grada i draguljima iz novije istorije poput Titove vile “, rekao je Leg koji je i voditelj ovog serijala zasnovanog  na predstavljanju destinacija kroz lokalni idenditet, jedinstveno nasljeđe podneblja, ali i svojevrsnu avanturu kroz nerijetko zanimljive spontane situacije nastale tokom putovanja.

Picerija i restoran

Snimanje u Herceg Novom je započelo sa Titovom vilom Galeb u Igalu, gdje su, uz stručnog vodiča, snimani kadrovi sa interesantnim detaljima iz same vile i Titovog života. To je i po tvrdnjama cijele produkcijske ekipe izuzetno interesantna tema za zapadno tržište, a time i potencijalno jako zanimljiva turistička destinacija.

Potom je uslijedio obilazak Kanli kule, Starog grada preko Belaviste i glavnog trga do tvrđave Forte Mare. Kopneni obilazak grada je okončan na Škveru, gdje se ekipa ukrcala na jedrilicu i nakon kratkog obilaska hercegnovskog dijela zaliva i snimanja sa mora uputila se ka Perastu odakle je nastavljen obilazak ostalih mjesta Crne Gore.

Dolazak američke televizijske ekipe koja će u našoj zemlji boraviti nekoliko dana, organizovala je TO Herceg Novi, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom. Snimljeni materijal će biti ustupljen i moći će se koristiti u razne svrhe. U TO namjeravaju da prošire saradnju sa ovom produkcijskom kućom.

6 Komentari

  1. „Herceg Novi je bajkovita destinacija sa izuzetnim kulturno-istorijskim nasljeđem, sa nevjerovatnih pet tvrđava u samom jezgru grada i draguljima iz novije istorije poput Titove vile “. Posle Mletačke, Turske i Austrougarske vladavine i Tita ništa nije napravljeno u gradu a ovo što su prethodni napravili je unisteno ili prodato.

    35
    1
  2. Jaka li je renomirana firma kad je odsjela u odmaralište Vojvodina, koja ima dvije zvijezdice.E takve su vam renomirane inostrane kuće koje prodavaju maglu.

    15
    17

Ostavite komentar

*

code