Početna Kultura “Amoroso” oduševio publiku na Danima muzike

“Amoroso” oduševio publiku na Danima muzike

4

Kamerni orkestar “Amoroso“ iz Srbije, sa solistkinjom Anđelom Bratić na flauti, sinoć je u Herceg Novom svečano otvorio 36. međunarodni festival – Dani muzike. Otvaranje festivala bilo je planirano na tvrđavi Forte Mare, ali je zbog vremenskih neprilika preseljeno u Dvoranu Park.

Umjetnički direktor, pijanista Boris Kraljević ocijenio je da festival iz godine u godinu podiže ljestvicu kvaliteta, a uz to njeguje i privlači mladu publiku.

Picerija i restoran

– Istinski raduje to što već 16 godina od obnavljanja ovaj festival koji na najljepši način slavi muziku otvara niz hercegnovskih ljetnjih festivala. Jednako tako raduje što festival podiže kvalitet, u odnosu na broj izvođača i u odnosu na kvalitet odabranih programa. Raduje nas i što ostvarujemo osnovni cilj festivala, obrazujemo mladu publiku, okupljamo poklonike i poznavaoce umjetničke muzike koja se izvodi na najprestižnijim koncertnim scenama- rekao je Kraljević.

Festival se održava pod pokroviteljstvom Opštine Herceg Novi i uz podršku Ministarstva kulture, a predsjednik Opštine Stevan Katić, pozdravio je publiku, koja je ispunila Dvoranu Park.

– Festival koji godinama njeguje kvalitet i sa pažnjom se odnosi prema vjernoj publici odabirom sjajnih izvođača ostaje na nivou postavljenih standarda i u isto vrijeme donosi svježinu izborom novih lokacija na kojima ćete uživati u vrhunskim izvođenjima svjetski poznatih dijela, rekao je Katić.

Kamerni orkestar “Amoroso” je za otvaranje festivala odabrao popularnije kompozicije, koje publika bolje poznaje, te su se sa scene Dvorane Park čule kompozicije Vivaldija, Baha i Mocarta. Za kraj koncerta, po preporuci flautistkinje Anđele Bratić, izabrana je Ruterova svita za flautu i kamerni orkestar, nakon koje je publika orkestar oduševljeno pozvala na bis.

Dani muzike biće nastavljeni 12. jula u Dvorani Park koncertom kvarteta Kamerna banda iz Srbije.

4 Komentari

 1. Mene je “Amorozo” najvise odusevio keyboardom kojeg je koristio namjesto drvenog instrumenta čembala! Tako je Teslina trofazna struja pobijedila crvotocinu! Neka Dubrovniku čembalo, tamo bi publika kolektivno pala u nesvijest da ugleda keyboard u Knezevom dvoru! U Herceg Novom se keyboard smatra Mocartovim, Bahovim i Vivaldijevim originalnim instrumentom!

  4
  7
 2. “Za kraj koncerta, po preporuci flautistkinje Anđele Bratić, izabrana je Ruterova svita za flautu i kamerni orkestar, nakon koje je publika orkestar oduševljeno pozvala na bis.”
  NIJE TACNO! Publika je prestaa sa pljeskom i doslo je do dozlaboga glupe situacije da je flautistkinja bukvalno pozvala samu sebe na bis sviranje. Decenijama pratim klasicne koncerte, ali tako glupu situaciju izmedju publike i izvodjaca jos nisam dozivio.

  6
  6

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code