ŠAMPION U GOLFU MOŽDA SE KRIJE U CRNOJ GORI

ŠAMPION U GOLFU MOŽDA SE KRIJE U CRNOJ GORI

98
0
Podijeli

golf 1Iz „Boka Grupe” koja će izgraditi prvi šampionski golf teren sa 18 rupa na istočnoj strani Jadrana, vrijednosti 180 miliona eura i to na mjestu Montepranca u Tivtu, danas su najavili da će napraviti program stipendiranja kao dio korporativne društvene odgovornosti kako bi pronašli i trenirali sljedeću generaciju crnogorskih golfera i kako bi stvorili budućeg šampiona.
Da postoji statistička vjerovatnoća da među današnjom generacijom studenata mogu pronaći budućeg šampionskog golfera, tvrdi osnivač Boka Grupe John Kennedy Jer, kako je kazao, Crna Gora ima potencijal da na svjetskoj sceni trijumfuje u još jednoj sportskoj disciplini. Kenedi vjeruje da će se jednog dana crnogorska zastava vijoriti iznad pobjedničkog trona na nekom od najvećih svjetskih golf turnira, što je pitanje vremena, a ne mogućnosti – uvjeren je on. – Novi golf teren i stipendija kao podrška lokalnom treniranju igrača, napraviće mostove i daće šansu nekom momku ili djevojci među današnjom generacijom studenata da se takmiči u budućnosti i pobjeđuje za svoju zemlju. Budući šampion je negdje u Crnoj Gori. On to možda još ne zna i možda nikad neće ni saznati ako mu se ne pruži mogućnost – rekao je John Kennedy.
Iz Boka grupe su veoma zainteresovani da što prije krenu u potragu, čim se napravi neophodan teren. Sa otvaranjem pravog vježbališta, napraviće plan kako da identifikuju i razviju skrivene sposobnosti za koje znamo da postoje tu negde. Osim ovoga moguće je i otvaranje ljetnje škole gdje bi uključili što više mladih igrača i doveli ih do nivoa rekreativnog igranja, kako bi promovisali sport.
Boka Grupa će u prvoj fazi golfa u Tivtu napraviti vježbalište i grin za patovanje svjetske klase. Tim od 4 britanska strukovna eksperta u oblasti dizajniranja golfa proveli su prošlu nedjelju u Crnoj Gori na lokaciji. Boka Grupa je danas objavila prve idejne koncepte vježbališta za koje predviđa da će biti primjenjeni od šest do osam mjeseci od finalnog usvajanja detaljnog urbanističkog plana.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code