Početna Sport AMSK Podi na snimanju Top Gear-a

AMSK Podi na snimanju Top Gear-a

3

Televizijska ekipa svjetski popularne emisije o automobilizmu Top Gear (BBC) je u maju, nakon brdske auto trke na Podima u Herceg Novom, kontaktirala Auto moto sportski klub Podi – Herceg Novi radi zajedničke saradnje na snimanju prve emisije, šeste sezone Top Gear-a.

Predsjednik kluba AMSK Podi, Boško Radović je kazao da su sa zadovoljstvom prihvatili poziv za saradnju, te za potrebe snimanja emisije obezbijedili sportski automobil marke Yugo, koji je “odmjerio snagu” sa Lamborghinijem.

Picerija i restoran

Prve epizoda, šeste sezone Top Gear-a snimljena je na Cetinju. Tom prilikom Jack Thomas Richard, direktor produkcije BBC-a iz Francuske, je izjavio da je njima posebno interesantno to što je Yugo simbol automobilskih trka u Crnoj Gori.

“Crna Gora je prelijepa zemlja sa neobičnim pejzažima, a posebno Cetinje. Mi znamo da se automobilske trke organizuju na Cetinju i da je Yugo simobol ove, ali i svih trka u bivšoj Jugoslaviji. Zato smo kontaktirali AMSK Podi iz Herceg Novog, koji su pristali na saradnju kako bismo uporedili Yugo sa Lamborghinijem”, naglasio je Richard.

Voditelj emisije Top Gear, Le Tone je istakao da mu se veoma dopada naša zemlja, kao i da nije prvi put u Crnoj Gori. “Već sam boravio ovdje u Tivtu – Porto Montenegru i Kotoru. Ovo je divna zemlja sa ljubaznim ljudima”, kazao je Tone.

Marko Vujanović iz Turističke organizacije Cetinje je istako da je čast za našu zemlju što je ugostila ekipu svjetski popularne emisije o automobilizmu.

“Drago nam je što je BBC iz Francuske za snimanje prestižne emisije Top Gear izabrala Cetinje i Kotor. U saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore i AMSK Podi iz Herceg Novog učinili smo da njihov boravak i snimanje budu što kvalitetniji i sigurniji, jer je ova vrsta promocije važna ne samo za Cetinje i Kotor već za cijelu Crnu Goru”, naglasio je Vujović, dodajući  da su članovi ekipe Top Gear, pored Nacionalnog parka Lovćen, snimali i ljepote Skadarskog jezera, Rijeke Crnojevića, Dodoša, Karuča, Pavlove strane i Žabljaka Crnojevića.

Emisijom iz Crne Gore, početkom 2020. godine na BBC-u, zvanično će krenuti šesta sezona Top Gear-a.

3 Komentari

  • Kako bi bi BBC bio glup da kao svjetska mreža ima redakciju samo u jednoj državi…?

   I kako bi covjek bio glup, da prvo ne provjeri tvrdnju koju zastupa, pa je tek onda iznese drugima. Narodna poslovica kaže – Ispeci pa reci…tj…prvo malo razmisli, pa tek onda kaži to što imaš?

   Ako već tako brzo potežete svoju tastaturu za kucanje, ukucajte na Google BBC… saznaćete da se BBC program radi na jos nekim svjetskim jezicima…a da je onaj na francuskom namjenjen tržištu Afrike.

   Šta reći osim da život sa neznalicama stvarno umije da zaboli…

 1. Yugo jeste simbol brdsko-brzinskih trka ali ne zaboravite i Ficu koji je bio nacionalna klasa.
  Abartovani ,frizirani spusteni Fico je bio prije Yuga a i kasnije popularan na brdskim trkama.

  26

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code