Amsterdam: Među 40.000 maratonaca i 7 hercegnovskih triatlonki i triatlonaca

Amsterdam: Među 40.000 maratonaca i 7 hercegnovskih triatlonki i triatlonaca

3
Podijeli

Članovi TK X Herceg Novi prvi put su danas trčali TSC Amsterdam Marathon. Među 40.000 učesnika, oni su još jutros u 9.20 startovali sa Olimpijskog stadiona u Amsterdamu i započeli jedan od najpopularnijih evropskih maratona.

Tačnije, Goran Daničić je s uspjehom završio prvi maraton u karijeri, savladavši stazu dugu 42 km, koju je prešao za 3 sata i 46 minuta. On je, inače, prvi član TK Herceg Novi koji je pretrčao maraton lijepom stazom, pored znamenitosti glavnog grada Holandije.

Picerija i restoran

Za trku od 8 km odlučili su se Davor Preočanin i Andrea Petrović. Polumaraton, odnosno 21 km, su trčala 4 člana kluba: Luka Čupić, Jelena Tomašević, Peđa Petrović i Marko Butulija. Luka Čupić je stazu od 21 km istrčao za 1h i 28 min. Jelena Tomašević je oborila sopstveni rekord i dionicu polumaratona istrčala za 1 h i 46 minuta, što je 3 minuta bolje od njenog prethodnog rezultata.
Zadovoljni su trkom i preostala dva triatlonca.

Marko Butulija kaže za Radio Jadran da nije bilo naporno, da su imali pravo bodrenje duž cijele staze:

– Na ovako velikoj trci ne može nego da se uživa. Pratili su nas cijelom trasom navijači, koji su bili velika podrška. Fantastičan je osjećaj i energija koja se mogla osjetiti od samog početka. Na startu je bilo preko 16 hiljada maratonaca i oko 18 hiljada polumaratonaca, dok je u trci na 8 km učestvovalo 7 hiljada sportista iz cijelog svijeta – priča Butulija.

Sa sedam članova TK X Herceg Novi, koji su trčali, bili su i troje kao podrška. Inače, Triatlon klub Herceg Novi je najveći triatlon klub na području Crne Gore, uspješan je pokretač i promoter ovog olimpijskog sporta. Od osnivanja 2013. godine imao je brojne uspješne nastupe na takmičenjima u Crnoj Gori i inostranstvu.

3 Komentari

Ostavite komentar

*

code