ANDREA, SARA I IVANA PUNE NADE OTIŠLE U MOSKVU

ANDREA, SARA I IVANA PUNE NADE OTIŠLE U MOSKVU

0
Podijeli

darujmo_srcemJutros su sa tivatskog Aerodroma za Moskvu otputovale Andrea Begović, Ivana Janković i Sara Božović – djevojčice sa Cetinja oboljele od cerebralne paralize. Njima će u naredna dva mjeseca pokušati da pomognu ruski stručnjaci sa klinike “Medexpert”.

Andrea, Sara i Ivana su na put krenule sa puno nade i očekivanja, u pratnji svojih majki. Tretman u Moskvi košta oko 60.000 eura i sastoji se od iscrpljujućiih i bolnih vježbi na specijalnim spravama, uz specifičnu  fizikalnu terapiju, koja je Sari već jednom dosta pomogla. Sarina majka Marina je pred put kazala da očekuje dalja poboljšanja za svoju, i druge dvije djevojčice. Jedna od njih i jedina pokretna Ivana Božović, kazala je da se nada da će iz Moskve doći zdravija. I ostali su puni entuzijazma i zahvalnosti svima koji su im pomogli da odu u Moskvu i time  im pružili nadu.

Picerija i restoran

Sredstva za liječenje obezbijedjena su u humanitarnoj akciji “Darujmo srcem” koju su uz prijestonicu Cetinje podržali građani Crne Gore. Ukupno do juče prikupljeno je preko 61.000 eura, kazao je ispraćajući u Tivtu djevojčice, predsjednik opštine Cetinje, Aleksandar Bogdanović.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code