Andrić i mimoza vezuju Višegrad i Herceg Novi

Andrić i mimoza vezuju Višegrad i Herceg Novi

3
Podijeli

Karavan 50. Praznika mimoze nastavlja put i širom regiona najavljuje jubilarno izdanje poznate manifestacije u Herceg Novom. Gradska muzika, mažoretke, trombonjeri, maškare i alegorijska kola danas su prodefilovali kroz Višegrad, od Gradskog trga do Andrićgrada, gdje se okupio veliki broj građana.

Defileu je prethodio sastanak delegacije dva grada u Opštini Višegrad, na kojem je predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić uručio načelniku Opštine Višegrad Mladenu Đureviću plaketu 50. Praznika mimoze i pozvao sve građane ovog grada u Republici Srpskoj i cijeloj Bosni i Hercegovini da posjete Herceg Novi od 1. februara do 23. marta.

Picerija i restoran

Načelnik Đurović je kazao da je za naredni period dogovorena saradnja Višegrada i Herceg Novog u okviru sportskih, kulturnih, privrednih i turističkuh dešavanja.

– Za naše dvije Opštine dolazi dobro vrijeme, jer imamo jako dobru saradnju, a tako ćemo i nastaviti – smatra on.

Predsjednik Katić je istakao da su dva grada nastavila dobru saradnju, započetu prošlog ljeta potpisivanjem sporazuma.

– Karavan Praznika mimoze je prvi put u Višegradu. Stanovnici ovog grada imaju priliku da vide kako izgleda defile naše Gradske muzike i mažoretki – navodi on.

Predstavnici dvije opštine i turističke organizacije izadovoljni su što je sada i mimoza spojila gradove, koje snažno vezuje pisac Ivo Andrić, uvjereni da će dobra saradnja biti nastavljena.

Karavan 50. Praznika mimoze nakon Višegrada seli se na Zlatibor, gdje će u opštini Čajetina od 18 časova pripredini defile na Kraljevom trgu, a sjutra u podne priliku da uživaju u defileu imaće građani Bijeljine.

3 Komentari

Ostavite komentar

*

code