Početna Politika Andrija Radman odgovara Milovanu Baždaru: Navedite predmete u kojima ste postupili u...

Andrija Radman odgovara Milovanu Baždaru: Navedite predmete u kojima ste postupili u roku kraćem od godinu

0

Cijenim da su Novljani imali dovoljno prilika da upoznaju svakog od nas učesnika u političkom i javnom  životu grada uključijući i Vas i mene, pa se ovom prilikom neću  baviti Vašim kvalifikacijama mog djelovanja ili nastupa – poručuje kandidat DPS-a za odbornika, Andrija Radman u reagovanju na saopštenje Milovana Baždara.

Ipak, pozvali ste me da javno saopštim makar jedan  predmet u kojem se vidi Vaša profesionalana  « efikasnost i posvećenost » funkciji koju ste obavljali, pa ću to sa izrazitim zadovoljstvom učiniti i Vas podsjetiti, a javnost upoznati:

–         Rješavanje iz nadležnosti Lokalne uprave po zahtjevu investitora za hotel Žager trajalo je od 2012. Godine do 2015. Godine.

–         Rješavanje iz nadležnosti Lokalne uprave po zahtjevu investitora za turistički kompleks TenthPlanet  je trajalo od 2013. godine do 2015. godine

–         Rješavanje iz nadležnosti Lokalne uprave po zahtjevu investitora za hotel«Metalurg» (LightHouse) trajalo je od 2011. godine do 2015.

–         Rješavanja iz nadležnosti Lokalne samouprave po zahtjevu investitora za hotel Park trajalo čitavu 2014 godinu i konačno je rješen 2015. godine.

 

Istine i objektivnosti radi, bili ste u nekim slučajevima vrlo efikasni  kao što su:

–         Rješavanje zahtjeva za stambeni objekat na Mirištu, izvjesnog investitoraMarkVinsentPitmana, u javnosti poznatog kao slučaj «Pitman», koji privaliči pažnju svih držvanih organa već dvije godine.

–         Rješavanje zahtjeva za objekat na ušću rijeke Sutorine, koji je veoma «popularan»  tokom obilnih padavina.

Mislim da bi bilo korektno, pošto ste se i sami dohvatili te teme, pomenuti i  « efikasnu naplatu građevinskih dozvola » unaprijed-avansno,  bez izdavanja same građevinske dozvole, pa smo mi ove dvije godine morali biti efikasni u vraćanju nezakonito naplaćenih sredstava.

Gospodine Baždar, ovom prilikom želim i da se izvinim za jednu moju grešku u izjavi tokom Vama veoma  interesantnog nastupa, naime izjavio sam da se većina predmeta nalazila po ladicama i stolovima, a saradnici iz lokalne uprave su me podsjetili da su predmeti u najvećem broju bili u hodniku na trećem spratu Opštine u polutrulim kartonskim paketima. Izvinite zbog ove greške.

Za kraj bih ja Vas pozvao da ukoliko postoje makar dva predmeta  u kojima ste postupili u roku kraćem od godinu, da ih javno navedete ( molim da to ne budu već pomenuti slučajevi   tzv. «Pitman» i « Katić «), naravno, da bi poslije svega izbjegli bilo kakvu sumnju u podatke koje ja saopštavam, pozivam da zajedno izvršimo uvid u potrebnu dokumentaciju i potom je ukoliko smatrate potrebnim javno objavimo, iako je ona dostupna javnosti na web strani opštine ( www.hercegnovi.me ) – poručuje na  kraju reagovanja kandidat DPS-a za odbornika, Andrija Radman.

Plaćeni izborni program