Početna Kultura “Anika i njena vremena” Srpskog narodnog pozorišta na sceni Dvorane Park

“Anika i njena vremena” Srpskog narodnog pozorišta na sceni Dvorane Park

5

Pozorišna predstava “Anika i njena vremena”, koprodukcija Srpskog narodnog pozorišta i BEO ART-a, biće prikazana u Dovrani Park u petak, 30. marta. Po tekstu inspirisanom pripovjetkama Iva Andrića, režiju ovog komada potpisuje Ana Đorđević.

Glavne uloge tumače Milica Trifunović, Nenad Pećinar, Biljana Keskenović, Dušan Vukašinović, Milovan Filipović, Jovana Mišković i Milica Grujučić.

“U predstavama Ane Đorđević isijavaju analize, povezivanja i nova čitanja, kako se kaže u pozorištu. Tako je i sa „Anikinim vremenima“ Iva Andrića, odnosno predstavom “Anika i njena vremena”, u kojoj se prepoznaju motivi poznate Andrićeve pripovjetke, njegove čitave proze, uz niz iskonstruisanih situcija, odnosa i dijaloga, dramaturški postavljenih u okvir onog dijela priče kada Jakša, sin dobrunskog prote Melentija, umjesto da se preda crkvi i nasledi porodični „zanat“, predaje sebe Aniki i „otvorenoj kući“, višegradskom bordelu, oslobođenom svakodnevne rutine.” – navodi se u odlomku iz pozorišne kritike na sajtu Narodnog pozorišta.

Početak predstave zakazan je za 20 časova, a karte po cijeni od 7 eura mogu se kupiti na blagajni Dvorane Park, i to: od 9 do 12 i od 18 do 20 časova.

5 Komentari

  1. Opstina bi, umjesto da daje besplatne karte svojima, trebala dotirati sredstva tako da svima karte budu povoljnije. Novljani vole pozoriste ali je cijena od 7 eura za mnoge prevelika. Steta!

  2. Oduvek sam imao otpor prema pozoristu I filmu jer mi deluju kao izvestacena slika stvarnosti u kojoj sam uvek svestan lazi koje glumci nauceno izgovaraju. Zato nikada nisam pisao za pozoriste I odbijao sam da dam autorska prava za inscenacje.
    Ivo Andric, intervju Muharemu Pervicu, Borba

    8
    2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code