Početna Društvo Antifašisti položili vijenac na spomen česmu u Baošićima

Antifašisti položili vijenac na spomen česmu u Baošićima

12

Povodom 13.jula Dana državnosti Crne Gore antifašisti Herceg Novog, položili su vijenac na spomen-česmu u Baošićima i odali počast 21 junaku iz Baošića, koji su dali živote u borbama za slobodu širom Jugoslavije.

Predsjednik UBNOR-a i antifasista, Branislav Božović podsjetio je da su borci iz Baošića ugradili živote u temelje antifašizma, boreći se protiv okupatora i četnika, dajući najvrijednije što su imali, živote.

Ponosni smo, kazao je on, da je maksima “Smrt fašizmu, sloboda narodu” inspiracija, na kojoj gradimo budućnost, poručujući: “Da je vječna Crna Gora”.

12 Komentari

 1. Gospodin Krivokapic 20 god nije zelio da izlazi (kao gradjanin, opozicionar i demokrata ) na spomenike, ni u baosicima ni u herceg novom jer tada nije bila njegova vlast. Dolaskom DPS a na vlasti u herceg novom 2014 godine vec naredne 2015 se gospodin Krivokapic pojavljuje na spomenik u dubcima kao veliki demokrata i antifasista. Od tada pocinje vas partijski antifasizam. Nazalost niko od vas ne cjeni ove pale borce jer tada kada su oni stradali vi jos niste ni naselili ovo mjesto. Gledajuci sliku koja govori vise od rjeci stice se utisak da se radi o partijskom okupljanju, tuzno ali istinito. Zalosno je sto ove dobre ljude i postene koji su na ovoj slici iskoriscavaju u politicke svrhe a oni toga ni svjesni nisu.

 2. Ođe nosim crnogorski barjak kao komunista i ateista, a nosim ga i kao vjernik CPC. Naravno da je sve politika…ali mi to niko nije rekao. A i da mi je rekao, ne bi razumio. Možda da mi nacrta…

  9
  10
 3. PITAM BRANKA BOZOVICA I MITRA KRIVOKAPICA…DA LI SE MOZE SLOBODAN GRADJANIN UCLANITI U UDRUZENJE ANTIFASISTA, A DA NIJE CLAN DPS-a? DA LI JE BIVSI DIREKTOR SKOLE U ZELENICI UCESTVOVAO U RATNIM OPERACIJAMA NA SUSJEDNU DRZAVU HRVATSKU, A VAS JE CLAÑ UDRUZENJA…A I CLAN JE DPS-a? STVARNO OVO UDRUZENJE U HNOVOM NIKO NE REZUMIJE….ZNAM KAKO.FUNKCIONISE U KOTORU, TIVTU I DR.GRADOVIMA….ALI NE ZNAM KOJI JE MOTIV OVE DRUZINE U HNOVOM.
  SRETAN PRAZNIK I SLAVA POGINULIM BORCIMA!
  A VI STO SE DANIMA FOTOGRAFISETE ISPRED SPOMENIKA NA CELU SA VASIM GURUOM STIDITE SE I SRAMITE, BAR RADI PORODICA NASTRADALIH….

  31
  3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code