„ANTIČKI GRADOVI, SNOVI I SUDBINE“ U PODGORICI

„ANTIČKI GRADOVI, SNOVI I SUDBINE“ U PODGORICI

210
0
Podijeli

miras martinovicNakon uspješnih promocija u Zagrebu, gdje je i objavljena, knjiga ANTIČKI GRADOVI SNOVI I SUDBINE, crnogorskog pisca Miraša Martinovića, biće večeras promovisana u Gradskoj biblioteci „Radosav Ljumović” u Podgorici. O knjizi će govoriti dr Sonja Tomović Šundić, publicista Vlatko Simunović i autor.
Riječ je o djelu koje se tematikom i fakturom izdvaja u regionalnoj književnoj produkciji, pa je izazvalo pažnju čitalaca i ljubitelja književnosti kod brojnih ljubitelja dobre knjige. Mirko Kovač knjigu, u kojoj je Martinović smjestio priče o 28 antičkih gradova, naziva prvorazrednim literarnim događajem. S tim epitetom su o njoj napisani i brojni tekstovi drugih pisaca koji važe kao velike autoritete u literaturi i književnoj kritici, najavljujući vrijeme koje za ovu knjigu tek dolazi.
Martinović izjavljuje da mu je cilj bio da od antičkih gradova i njihovih sudbina napravi metafore, važeće za sva vremena i sve prostore, pa im na taj način i udahne nove živote i ponovo sagradi, ovoga puta riječima, neporodljivim materjalom, pred kojima su nemoćni varvari i vrijeme.
U traganju za izgubljenim gradovima, Martinović je dotako njihovu vječnost i artikulisao je u ovoj knjizi.
Podgorička promocija „Antički gradovi,snovi i sudbine” zakazana je za večeras u 19 časova.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code