APARTMANI SE TRAŽE I NA GOMILI

APARTMANI SE TRAŽE I NA GOMILI

265
0
Podijeli

igalo park odmor1Da je posljednjih dana teško doći do sobe u Novom, govori ne samo zvaničan podatak TO da u ovom gradu odmara 22.120 gostiju, ili 3 odsto više no lani. Na to ukazuju i prebukirane plaže, restorani, gužve u saobraćaju. Pogotovo je bila problematična subota, radi smjene gostiju. Auta su milila od kružnog toka u Meljinama do Novog i obrnuto. U sve tri trake neki su čekali i po 15-ak minuta da pređu kilometar-dva.
Dileri soba, sa licencom za taj posao, a više oni bez nje, rade punom parom i soba ima, ali se sada uglavnom afitavaju u višm zonama. Turiste, koji su uspjeli da “promaknu” dilerima, sreli smo jutros na Gomili. Pitaju za apartmane.
Većini ne smeta, a pojedini gosti se opuste i na obližnjoj klupi. Ona je besplatna, to je sigurno.

igalo park odmor2Besplatno, ipak nije prepuštanje masaži, i to na najnesvakidašnjim mjestima, kao što je zidić u Omladinskom parku, iako je i to trebalo da bude na udaru inspekcija, kako su i zatražili iz Udruženja fizioterapeuta, prije samo nekoliko dana.
Kako tvrde oni koji su baš Herceg Novi izabrali za ovogodišnji odmor, cijene vanpaniosna su astronomske za prosječna primanja domaćih turista. Mada i to je diskutabilno. Jer, izbor je od fast fooda do porcije ribe u restoranu. Mnogi su za ljetovanje podigli kredite ili će desetodnevni odmor plaćati na rate, pa ne čudi što ne troše mnogo, jer valja narednih 6 mjeseci ili i više otplaćivati uživanje u suncu i moru.
Gužve su i u saobraćaju i trgovinama, možda najveće. Kratko nevrjeme za vikend uslovilo je da većina dan provede u autu ili trgovni.
Iza Herceg Novog su već velike kultruno zabavne manifestacije, koje su okupljale veliki broj turista, a koncert Vlada Georgijeva, 10. i 11. avgusta napunio je Kanli kuli, i nije smetala cijena karte od 10 eura.
Već za tri dana počinje Gitar art festival, a lokalna samouprava priprema se i za obilježavanje slave grada koja će biti obilježena takođe 15. avgusta, pa onda koncerti Sergeja Ćetkovića…
Šta je ostalo u sjećanju turistima, dobro ili loše ili i jedno i drugo, i šta nam najviše zamjeraju, znaće se nakon avgusta kada će biti završena Anketa turista koja se radi 49. put.

Picerija i restoran

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code