Početna Društvo Apel Banke hrane: Pomozite slijepom sinu i njegovoj majci

Apel Banke hrane: Pomozite slijepom sinu i njegovoj majci

0

Iz Fondacije Banka hrane upućuju novi apel svim humanim ljudima da pomogonu samohranoj majci Nataši Magovčević, koja je svom sinu, koji je slijep 100 posto, sve na svijetu.

– Muž joj je umro prije 8 godina. Nije imao stalan posao, radio je za dnevnicu, pa porodica nije naslijedila ni minimalnu penziju. Umro je mlad sa 43 godine.
Sin ima 17 godina. Pohađa školu u Resursnom centru u Podgorici. Upisao je prava i prvu godinu je završio sa vrlodobrim uspjehom.

Primjeran je đak u svemu, pjeva u orkestru saveza slijepih. Pohađa i radionicu pri UNICEFU. Majka je njegov jedini pratilac u svim aktivnostima i nema mogućnost da se bavi nečim drugim – navode iz Banke hrane.

Dok škola traje sin je smješten u domu Resursnog centra. Kako je sad na raspustu, on je sa majkom kod njegovog djeda na Cetinju, jer nemaju gdje drugo boraviti, dodaju iz Banke hrane.

Djed živi u zgradi gdje su samački stanovi i vodi se kao prinudni smještaj iako u njemu žive preko 30 godina.

Uslovi su jako loši, neadekvatni za život zdravih ljudi, a posebno djeteta koje ne vidi. Žive u jednoj sobi, dijele zajednički wc, a kupatila nema, ni vode izuzev u wc-u. Majka i sin spavaju u jednom krevetu, jer imaju svega dva u stanu.

Žive od djedove penzije koja je jako mala, pa im ostane za život tek 50-tak eura kad plate račune.

Jedva krpe kraj sa krajem, zadužuju se po radnjama da bi dijete prehranili, da bi mu priuštili barem parče hljeba – tužno kaže majka.

Od države dobijaju jedino tuđu njegu u iznosu od 65 eura. Taj novac primaju kad je dijete na raspustu, a u toku školske godine on ide školi.

Na kraju iz Fondacije Banka hrane poručuju:

-Svi koji žele pomoći sa hranom, sredstvima za higijenu adaptacijom prostora u kome žive, namještajem ili aparatima za domaćinsvo, mogu dobiti kontakt tel majke u inboxu na fb stranici Banke hrane Crne Gore https://www.facebook.com/banka.hrane/?ref=hl ili putem e-maila:bankahranepg@gmail.com

Ukoliko možete pomozite novčano na žr koji je kod Prve banke, na ime majke: Nataša Magovčević, br.tekućeg računa je 535-0100100573215-83

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code