Početna Društvo Apel Dom zdravlja Herceg Novi: Izbjegavajte dolaske, prvo pozovite ili pošaljite e-mail

Apel Dom zdravlja Herceg Novi: Izbjegavajte dolaske, prvo pozovite ili pošaljite e-mail

6

Dom zdravlja Herceg Novi je, shodno preporukama Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje, sproveo mjere kojima je cilj smanjenje rizika prenošenja i širenja infekcije koronavirusom, a koje se odnose na izbjegavanje dolaska i boravka većeg broja pacijenata u prostorijama ustanove (zatvorenom prostoru).

Kako saopštavaju iz menadžmenta, zdravstveni radnici su na svojim radnim mjestima, spremni da obavljaju radne zadatke, u koje spade procjena o potrebi za neodložnim dijagnostičkim i terapijskim postupcima, te daljiim specijalističkim i subspecijalističkim pregledima i kontrolama.

-Apelujemo na građane da komunikaciju sa zdravstvenim radnicima prvenstveno obavljaju telefonom, preko mobilne aplikacije i portala e- zdravlje. Sve telefonske linije u ustanovi su dostupne, kao i brojevi mobilnih telefona izabranih timova.

Poštovani sugrađani, pred nama je zajednički cilj neprocjenjive vrijednosti, i naš zadatak da ga ostvarimo i put do njega je zajednički. Na tom putu je najvažnije međusobno razumijevanje i kvalitetna komunikacija, socijalna disciplina i poštovanje prava na zaštitu od bolesti- poručuju iz Doma zdravlja Herceg Novi.

Apeluju i obavještavaju sve građane Herceg Novog da ukoliko imaju neke respiratorne tegobe kao što su: povišena tjelesna temperatura, groznica, kašalj, gušobolja, obavezno se prvo telefonski najave i prije dolaska u Dom Zdravlja pozovu neki od sledećih telefona:

Centrala doma zdravlja 343-111
Id za idrasle -lokali: 110,249,250
Id za djecu- lokal 123, mob.Tel.069-185-569
Epidemiološka služba: 031 342 952
Pripravni epidemiolog : 067 072-068
Glavna sestra dz: lokal 136 I mob:tel. 069 237 518

Mole sve građane da poštuju i slijede sve preventivne preporuke kao I ovu koja se sprovodi u cilju što bolje inicijalne trijaže pacijenata sa respiratornim tegobama.

6 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code