Početna Oko nas Kotor Apel i uputstva za korisnike iz kotorskog Doma zdravlja

Apel i uputstva za korisnike iz kotorskog Doma zdravlja

0

S obzirom na povećan broj zaraženih korona virusom u Crnoj Gori, iz Doma zdravlja Kotor apelovali su na sugrađane da još jednom pokažu odgovornost i striktno se pridržavaju preporuka i preventivnih mjera Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti.

Foto: Javna Ustanova Dom Zdravlja Kotor

Radi sprječavanja daljeg širenja infekcije korona virusom, preporučuju da bez prijeke potrebe korisnici usluga ne dolaze u objekat Doma zdravlja, već da se najprije jave ljekarima putem telefona.

 „U ovakvim okolnostima, svaki odlazak ljekaru sa simptomima respiratorne infekcije nosi rizik za sve osobe iz okruženja, posebno stare i hronične bolesnike. Adekvatna komunikacija telefonom sa zdravstvenom službom imperativ je u borbi protiv ovog virusa koji je trenutno glavni globalni zdravstveni problem. To se posebno odnosi na osobe koje su boravile u pogođenim područjima ili koje su eventualno imale kontakt sa oboljelim osobama“, ističu u kotorskom Domu zdravlja.

Takođe, preporučuju hroničnim bolesnicima da za redovnu terapiju koriste elektronske servise zakazivanja ili dostupne telefonske brojeve.

Radi bolje informisanosti Kotorana, na ulazu u Dom zdravlja postavljen je informativni pult, gdje medicinsko osoblje daje informacije i edukativne flajere o prevenciji korona virusa.

„Građani Kotora su od početka pojave infekcije imali visok stepen svijesti i shvatili značaj prevencije u borbi sa ovim virusom, tako da smo ubijeđeni da će se i u novonastaloj situaciji ponašati odgovorno i poštovati propisane mjere Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti“, naglašavaju iz ove kotorske zdravstvene ustanove.

Kontak telefoni su: 032 / 334 – 533

Glavna sestra Doma zdravlja Kotor, Marsela Mirošević: 069 / 015 – 796

Epidemiološkinja, dr Tatjana Lalović: 069 / 613 – 422

Izabrani doktori za odrasle: 069 / 307 – 245

Izabrani doktori za djecu: 069 / 428 – 556

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code