Apel JKS: Ne odlažite otpad na javnim površinama

Apel JKS: Ne odlažite otpad na javnim površinama

5
Podijeli

Zaposleni u Komunalno stambenom, Sektoru održavanja puteva i zelenila, bili su, zahvaljujući lošim vremenskim uslovima, proteklih dana maksimalno angažovani. Uz čišćenje rigola, rešetki i propusta, te uklanjanje oboljelih palmi kojima više nije bilo oporavka zbog recidiva palminog surlaša, iz ovog preduzeća „borili“ su se i sa uklanjanjem građevinskog i zelenog otpada sa javnih površina.

Riječ o otpadu za koji je određena lokacija i u više navrata apelovano na vlasnike bašti ili izvođače radova, međutim, apeli nijesu urodili plodom.

Picerija i restoran

Kako informišu iz ovog preduzeća, na više frekventnih lokacija u gradu otpad je stajao nabacan, a najviše ga je bilo u Meljinama, Bijeloj i Jošicama. Stoga su iz ovog preduzeća ponovo apelovali na sve pojedince ili preduzeća da obustave „nelegalna odlaganja otpada i postupaju u skladu sa Odlukom o određivanju lokacije za privremeno skladištenje neopasnog građevinskog i zelenog otpada na teritoriji opštine Herceg Novi“.

Podsjećamo, hercegnovski odbornici su 26. decembra prošle godine usvojili Odluku o privremenoj lokaciji za odlaganje neopasnog građevinskog i zelenog otpada na Ublima – Tisovoj gredi. Površina od 720 hiljada kvadrata u upotrebi je od 1. Januara ove godine do 1. Januara 2020. godine.

U Komunalno stambenom navode i da su kao posljedicu lošeg vremena prije dva dana sanirali i odron na Njivičkom putu, koji je urušio i jedno stablo. Brzom intervencijom putna dionica je oslobođena zelenila i zemlje, a pripadnici Službe zaštite i spasavanja su šmrkovima oprali put.

5 Komentari

 1. Ovakav bezobrazluk JKS kojim ucjenjuju građane za otklanjanje zelenog otpada iz Novskih Džardina je nezapamćen . Pogledajte malo kako je to rješeno u Švajcarsku , Sjevernu Koreju ili Jagodinu ako već nemate pameti da to sami organizujete.

 2. Pametne li odluke gradskih vlasti: da se zeleni otpad odlaže na Tisovoj gredi?!

  Znači li to da ako očistim ispred kuće, pokosim travu, okrešem rastinje, i sakupi se jedna kariola zelenog otpada, moram to voziti na Tisovu gredu?

  Ima li đe bliže da se to odloži?

  19
  2
  • Dobar komentar i ujedno pitanje.
   Imam naranču, limun i dvije mandarine.
   Šta da radim?
   Suluda odluka.
   Trebalo bi odrediti dan, ili par dana u sedmici, pa da vozilo Komunalnog to pokupi, ev. uz neku dodatnu nadoknadu.

   13

Ostavite komentar

*

code