APEL MJEŠTANIMA UBALA: PREKINITE BLOKADU I STRPITE SE

APEL MJEŠTANIMA UBALA: PREKINITE BLOKADU I STRPITE SE

81
0
Podijeli

ubli blokadaIz opštinskog Sekretarijata za komunalno-stambene poslove upozoravaju mještane Ubala da blokadom deponije ugrožavaju javni interes i apeluju da se strpe.
Povodom blokade deponije Tisove grede podsjećaju da je Zakonom o komunalnim djelatnostima jasno definisano da je djelatnost javne higijene, odnosno čišćenje i održavanje javnih površina i deponovanje otpada djelatnost od javnog interesa.

Produženjem trajanja blokade za očekivati je značajne poremećaje u funkcionisanju obaveza lokalne samouprave, javnih preduzeća u normalnom obavljanju komunalnih djelatnosti. Može doći do ugrožavanja higijensklo-epidemiološkog stanja i zdravlja građana usljed nagomilavanja otpada na javnim površinama i oko privrednih, školskih, zdravstvenih i drugih ustanova.
Sekretarijat za komunalno-stambene poslove i zaštitu životne sredine preduzima sve zakonske mjere i obratiće se svim relevantnim sudskim organima, Ministarstvu unutrašnjih poslova i nadležnom Ministarstvu Vlade Crne Gore. Poziva mještane Mjesne zajednice Ublim odnosno Mjesnu zajednicu i njene predstavnike da sa nadležnim opštinskim strukturama postignu valjani pravni dogovor, radi izbjegavanja primjene zakonom propisanih mjera koje su neminovne ako se sa ovakvim postupcima nastave.
Apeluju na strpljenje radi nastale situacije i još jednom Ubljane obavještavaju da će vrlo aktivno učestvovati u rješavanju ovog problema koji je zakonska obaveza ovog Sekretarijata.

Picerija i restoran

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code