APEL “MORSKOG DOBRA” OPŠTINI HERCEG NOVI: NE GRADITE, PA RUŠITE ŠETALIŠTE

APEL “MORSKOG DOBRA” OPŠTINI HERCEG NOVI: NE GRADITE, PA RUŠITE ŠETALIŠTE

130
0
Podijeli

Upravni odbor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom u okviru razmatranja Programa rada i investicionih aktivnosti, ukazao je na probleme programske neusklađenosti u izvođenju radova na Šetalištu Pet Danica u Herceg Novom.

Uređenje Šetališta je zajednička investicija opštine i Morskog dobra, međutim, danas je prilično ruinirano.
– Ranije uređeni dio trase, od Škvera do hotela Plaža u koji su uložena značajna finansijska sredstva, danas je devastiran izgradnjom kanalizacionog kolektora. U tom dijelu, nužno je da se završni sloj – pločnik šetališta, dovede u prvobitno stanje – izričiti su u „Morskom dobru” u apelu dostavljenom predsjedniku opštine, Dejanu Mandiću i Agenciji za izgradnju i razvoj Herceg Novog.
Za dio trase od „Mimoze” do “Galeba”, čija rekonstrukcija je sada aktuelna, iz „Morskog dobra” su upozoreni da je podzemna infrastruktura u trošnom stanju, a naročito kanalizacioni kolektor.
– To može rezultirati problemima kao u prethodnom periodu. S toga Vas molimo i sugerišemo da provjerite potrebu i mogućnost koordinacije u realizaciji aktuelne dogradnje i rekonstrukcije šetališta i buduće rekonstrukcije ili izgradnje novih podzemnih infrastrukturnih sistema, kako ponovo ne bismo gradili, pa rušili – apeluju iz „Morskog dobra”.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code