Početna Društvo Apel MZ Podi: Upisujte djecu u mjesnu školu, koja nema prvaka

Apel MZ Podi: Upisujte djecu u mjesnu školu, koja nema prvaka

9

Školu na Podima počeli su da zaboravljaju njeni mještani, bivši đaci, odrasli ljudi, roditelji novih generacija. Iz Mjesne zajednice Podi ukazuju na problem sve manjeg broja novih đaka u mjesnoj školi, područnom odjeljenju OŠ »Milan Vuković«.

U školi u kojoj mali Pođani mogu pohađati prva 4 razreda trunutno nema prvačića. Nastavu prati svega 14 đaka, 3 su u drugom, 5 u trećem, i 6 u četvrtom razredu. Prvačića ove godine nije bilo, roditelji ih upisuju u gradu, saopštavaju iz MZ Podi.

Picerija i restoran

Kako kažu, škola na Podima jedna je od starijih u opštini. Datira iz vremena kada su ljudi držali do svojih zajednica, škola posebno i ponosili se njima.

-Mnoge su prednosti škole u Podima, pored blizine mještanima tu je predivan odnos učitelja prema đacima, moderna učionica koju su opremili entuzijasti iz Mjesne zajednice, blizina izletišta, sportskih terena, dodaju iz MZ Podi.

Zato iz Mjesne zajednice Podi apeluju na roditelje da svojoj djeci pruže priliku za sretno djetinstvo pod hrastorn Čipovine, vesele odmore pod košćelom u školѕkom dvorištu, pruženog znanja i ljubavi učiteljice Ive i učitelja Stevice, te da njeguju zadovoljne đake u toploj i lijepoj učionici ро mjeri svakog djeteta.

9 Komentari

 1. Nemaju svi babu i djeda doma da im pazi djete kad zavrsi casove u 11h. Nit mogu da ostaju sami sa 5 ipo godina. Maticna skola ima produzeni boravak. Da ne kazem koliko se tesko uklope kad dodju u V razred a drustva formirana.

  7
  13
 2. Za ovo su krivi direktori skola koja dopustaju upise u skole van mjesta stanovanja.U sredjenim drzavama dobijete odluku u koju skolu vase dijete treba da ide(najblizu) i tu nema vise rasprava.

  32
  3
 3. Djeca iz Kumbora su uvijek bila vaspitanija i bolji ucenici od zelenicke. Djeca sa Poda i iz Sutorine ne zaostaju za drugima.Vise vremena ucitelji mogu posvetiti manjoj grupi ucenika. To je prednost ici u podrucno odjeljenje a ne nedostatak. Samo kad bi to i roditelji shvatili…

  33
  4

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code