Apel: Pomozite gašenje požara na Luštici, dramatično prema Bigovi

Apel: Pomozite gašenje požara na Luštici, dramatično prema Bigovi

24
Podijeli

Taman kada se oko deset sati smirila situacija sa hercegnovske strane Luštice, požar se opet razbuktao iznad naselja Donji Klinci, a istovremeno je s druge strane izbio požar na potezu od Grabovca ka Bigovi.

Tivatski i krtolski vatrogasci, koji su cijelu noć sa novskom Službom spasavanja gasili pošar koji je izbio od Rosa prema izlazu iz zaliva, odmah su se uputili na mjesto požara sa četiri protivpožarna vozila.

Picerija i restoran

Načelnik Službe zaštite i spasavanja Tivat Zoran Barbić, nam je oko 11 sati kazao da se požar širi munjevitom brzinom, ide prema plaži i Bigovi.

– Aktivirao se ponovo i požar kod Rosa. Situacija je alarmantna nemamo pomoći iz vazduha zbog jakog vjetra, koji svaki čas okreće pravac. Svi smo na terenu, svo ljudstvo, oprema, tehnika. Samo su ostale nužne snage da eventualno brane grad. Dramatična je situacija i alarmantna. Zato molim sve subjekte, koji mogu bilo kako da pomognu neka izađu na teren – pozivao je preko Radija Jadran Barbić.

Uključeni su i vatrogasci iz kotorske Službe zaštite i spasavanja. A načelnik hercegnovske, Zlatko Ćirović kazao nam je da je zbog novonastale situacije uputio još dva vozila na Lušticu na hercegnovski dio odakle su se bili povukli oko 10 sati, jer je bilo mirno. Međutim, vjetar je opet raspirio vatru:

– Pozvali smo i kolege iz Budve da nam priskoče i pomognu gašenje. Na trenu je 15 hercegnovskih vatrogasaca sa 4-oro kola i pripravna je u Novom jedna smjena. Na novskom dijelu do sada nije bilo objekata niti ugroženih kuća. Ali borba sa vjetrom je nepredvidljiva i očekujemo pomoć svih koji mogu da je pruže – kazao nam je Ćirović.

 

24 Komentari

 1. Da li možete u nekoj od marednih vijesti navesti kome da se obratimo jer želim pomoći a ne bih da se trpam dje mi nije mjesto pa samo da navedete neke podatke kontakt osobe ili u koju vatrogasnu stanicu da se obratimo?

  15
  1
  • boli ACA ,,pimpek,, kao i njegovog brata a vi Lusticani srbujete u javnosti da nije MILO napravio MNE jos bi prodavali zemlju po 0,5 eura po m2 da imate obraza drzali bi ste njegovu sliku u kucu kao nekad TITOVU od cobana je napravio milionere i gospodu jos bi caglji po Lustici urlikali i bili vam postar i domaca zivotinja tj. kucni ljubimac

   3
   13
   • Mislis da je jedino taj Milo Bogom dan da nas napravi sve milionerima u cg? Mislis da neko drugi ne bi izvukao veci potecnijal iz Cg turizma pa tako sredio drzavu da svi normalno zivimo a ne da novca imaju jedino ovi sto prodaju livade strancima ili ovi sto su uz Milovu familiju.

    5
    2
 2. @ Mene samo čudi i pitam se, zašto CG ne uputi zamolnicu Srpsko-Ruskom humanitarnom centru da interveniše, jer kapacitet njihovog aviona je deset Kanadera. Kada se radi o humanitarnoj intervenciji, politika treba da ostane po strani. Valjda su važniji životi i imovina svojih državljana od nečije političke stolice. Poslije raspada SFRJ, Crnoj Gori je ostalo nekoliko manjih plovnih jedinica, pa da su bar jednu prepravili i osposobili za gašenje požara sa mora danas bi imali manju štetu. Ako se ovako nastavi i ako svake godine požari budu odnosili hektare šuma i rastinja, Crnoj Gori će ostati samo kuće, hoteli, kamen i more.

  19
  4
 3. Vesko K.
  Sramotna izjava.Kuce i ljudi su priritet.No,maslinjaka itekako ima i Lustica je po njima poznata.I treba uraditi sto je moguce da se i oni spasu.

  17
  1
  • A dje si ti jadan nebio? Krajem osamdesetih i pocetkom devedesetih, kad su bili veliki pozari, angazovali su se samo tzv. vikendasi. Domaci olos je imao otvorene racune u lokalnim prodavnica i nemilice je pio ispred istih. Oterali ste jedine koji su o svemu brinuli kao da je njihovo

   8
   6
  • JNA e vidjeli smo ih na djelu 1991, 50 godina smo davali 75 posto BDP I sve privilegije za one neradnike i lezatore izdajnike i nesposobnjakovice [cast izuzecima] pok>KRSTO DJUROVIC i slicni i tada je narod gasio a Slobodan Milosevic je prodao kanadere Grcima toliko o vasoj JNA

   18
   27
    • OVO TI JE ZIVA ISTINA BIO SAM VOJNIK JNA I NAZALOST INDIREKTNI UCESNIK RATNIH DESAVANJA KAD SMO ,,OSLOBADJALI DU ,, DA NISTA SAMO STO SAM VIDIO U KUMBORU DOSTA I PREVISE STID I SRAMOTA NE PONOVILO SE NIKAD VISE.OTIMACINA PLJACKA JAVASLUK BEZAKONJE NESPOSOBNOST I BEZOBRAZLUK JNA VODJSTVA ITD I TO SVE KOMSIJAMA I RODJACIMA.OD CEGA SE PAMETAN STIDI SA TIM SE BUDALA PONOSI.

     6
     3

Ostavite komentar

*

code