Apel pred auto trku Podi-Kameno: Čuvajmo okolinu

Apel pred auto trku Podi-Kameno: Čuvajmo okolinu

3307
6
Podijeli

Auto moto sport je jedan od segmenata aktivnosti kojim se oživljava hercegnovsko zaleđe, zato u Agenciji za zaštitu i razvoj Orjena  izražavaju zadovoljstvo zbog brdske automoblističke trke Podi-Kameno ovog vikenda. Ipak, upozoravaju na moguću devastaciju okoline.

–      Budući da se ne radi o kakvoj zaštićenoj površini, uz dobru organizaciju, trebalo bi očekivati pozitivne učinke za sve. Sigurni smo da će publika koristiti i odmorište kod Kotobiljskog izvora, koje može da primi veći broj ljudi, a i pruža dobar pregled na dio trase auto trke – ističe v.d. rukovodioca Agencije, Željko Starčević.

Picerija i restoran

On podsjeća da je u odmorište uložen veliki trud i dobrovoljni rad većeg broja službi, organizacija i pojedinaca. Upravo je i rađeno da bi bilo posjećeno, tako da ovaj događaj vide i kao dobru priliku za njegovu daljnju i promociju hercegnovskog zaleđa kao naše zajedničke baštine.      – Stoga, ubijeđeni smo da će organizatori učiniti sve da nakon trke, koja ovaj kraj treba da promoviše u dobrom svjetlu, ne ostanu bilo kakve negativne posljedice, kakvih je prošle godine, ruku na srce, ipak bilo – napominje Starčević.

Ispred Kotobiljskog izvora lani su posječena mlada stabla lovorike, bagrema i čempresa, dok je u kamenom koritu izvora ostavljeno smeće.

–      S porukom da čuvaju okruženje, organizatorima želimo uspješan rad, učesnicima – sportsku sreću, a publici dobru zabavu – poručuju  iz Agencije za razvoj i zaštitu Orjena.

6 Komentari

 1. NA PUTU PODI – KAMENO ,SVAKODNEVNO DIVLJAJU DJECA ,SA NEKAKVIM TRKACKIM AUTOMOBILIMA,PITANJE JE SAMO DANA KADA CE NEKO ZAKUKATI ,VJERUJTE MI !!!

  5
  2
 2. ako moze policija sledece godine da obezbedjuje taj deo puta tri dana uoci trke jer lica koja su jedva punoletna zloupotrebljavaju taj dogadjaj i ometaju normalan saobracaj pa cak izazivaju saobracajne nezgode,unapred hvala

  9
  1
 3. Da se trkaju od Karakasa do Dugunje, bilo bi mi jasno. Ali, održavati trke po magistrali i zaustaviti međunarodni saobraćaj samo zbog navike iz vremena sankcija, to mi nikako nije jasno. Neka, za promjenu, zatvore put od Debelog Brijega do Igala.

  27
  2

Ostavite komentar

*

code