Apelacioni sud „aminovao“ Plan reorganizacije Vektra Boke?!

Apelacioni sud „aminovao“ Plan reorganizacije Vektra Boke?!

5
Podijeli

Poslije više od godinu i po stečaja, Apelacioni sud je prihvatio Plan reorganizacije Vektar Boke AD. Ovu informaciju za Radio Jadran potvrdio je kratko izvršni direktor te kompanije koja je kupila HTP Boku, Milić Popović.

U, kao i uvijek, vrlo nekulturnom i neprijatnom tonu i razgovoru, neprimjerenom elementarnom kućnom vaspitanju i poštovanju sagovornika, Milić je odbio da detaljiše o tome šta Plan reorganizacije konkretno znači za preduzeće Vektra Boka.

Picerija i restoran

“Plan je prihvaćen, naravno, usvojen, potvrđen od Apelacionog suda. Dalje ćemo vidjeti kad se odluka objavi definitvno u Službenom listu, onda imamo vremena. Zna se po Zakonu šta znači plan za reorganizaciju i zašto bih ja to komentarisao”, kazao je Milić.

Na naše insistiranje da ipak saopšti šta će biti makar prvi koraci realizacije Plana reorganizacije i kada očekuje objavu u Službenom listu, Popović je na vrlo drzak način „držao slovo“ šta novinari treba da pitaju.

Sa druge strane, informacija o prihvaćenom Planu reorganizacije još uvijek nije stigla do stečajnog upravnika Sretena Mrvaljevića, koji nije mogao da je ni potvrdi niti demantuje:

“Nije još ništa zvanično, ne znamo još ništa povodom toga i ne mogu vam ništa konkretno reći. Sva dokumentacija je u Apelacionom sudu i očekujemo da se odluka donese u narednih mjesec. To je jedino što mogu da kažem. Čuo sam i ja za te priče, ali zvanično nije ništa”, kazao je Mrvaljević.

Predsjednik Sindikata, Vojin Miljanić, takođe nije imao više informacija, napominjući da radnici već 15 mjeseci očekuju tu odluku, ali da su u međuvremenu potpisali ugovore za rad za februar i mart.

Konačna odluka o Planu reorganizacije očekuje se od uvođenja stečaja u ovu firmu, 13. juna 2015. godine, zbog duga od oko četiri miliona eura koji ta firma ima prema Crnogorskoj komercijalnoj banci, nakon čega je Plan potvrdio Upravni sud, ali  odbio Apelacioni.

5 Komentari

 1. Koliko je još uvjek uticajan i jak veliki kum Brković, vidi se i po ovome da mu je dozvoljena još koja godina da isisa i ovo malo što je ostalo od Boke. Mi građani ćutimo,što bi rekao naš bivši gradonačelnik “nije to u našoj nadležnosti”.

 2. Pa i Vi ste iz radio Jadrana čudni.
  Dosadjujete ljudima iz Vektre, a uzgred niste ni najavili razgovor.
  Oni su toliko učinili za grad i hotelsko preduzece Boku da se prema njima treba odnositi sa dužnim poštovanjem.
  Dobar dokumentarac o njihovim djelima pobrao bi sve nagrade na festivalima.
  Uzgred ova reorganizacija mogla bi im poslužiti da apliciraju za kupovinu Instituta sobzirom da su se pokazali kao ozbiljan i odgovoran partner.

 3. Gradjani Herceg Novog su taoci Brkovica. Uzeo nam je godine.Ne samo zavaljujuci Vladi nego i opstinsko administraciji odnosno Mandicu Dejanu, koji je bio vladar Novog i aminovao sve.

Ostavite komentar

*

code