Apelacioni sud Brđanina, Praščevića i Iličkovića oslobodio optužbi

Apelacioni sud Brđanina, Praščevića i Iličkovića oslobodio optužbi

1735
16
Podijeli

images_slike_licnosti_zoran_brdjaninApelacioni sud Crne Gore je u drugostepenom krivičnom postupku odbio kao neosnovanu žalbu Specijalniog državnog tužilaštva iz Podgorice i potvrdio presudu Višeg suda u Podgorici kojom se Zoran Brđanin i Aleksa Praščevića oslobađaju optužbi zbog dva krivična djela – protivzakoniti uticaj i Dejan Iličković zbog dva krivična djela zloupotreba službenog položaja.
Po mišljenju Apelacionog suda, provedenim dokazima nije na nesumljiv način utvrđeno da su optuženi Zoran Brđanin i Aleksa Praščević koristili svoj službeni položaj, a optuženi Praščević i pretpostavljeni uticaj.
Nije utvrđeno ni da su posredovali da se ne izvrši službena radnja koja se morala izvršiti. Optuženi Dejan Iličković nije nepodnošenjem prekršajene prijave protiv radnika – stranih državljana zbog neprijavljivanja boravišta, odnosno rada bez radne dozvole, pribavio korist omogućavajući im da nezakonito borave i rade na teritoriji Crne Gore.
Zato je prvostepeni sud pravilno optužene Zorana Brđanina, Aleksu Praščevića i Dejana Iličkovića oslobodio optužbe na osnovu čl. 373 tač 2 Zakonika o krivičnom postupku, saopšteno je iz Apelacionog suda.
Inače, bivši šef kotorske policije Brđanin, Praščević i Iličković optuženi su da su omogućili sedmorici stranih građevinskih radnika da ilegalno borave u Crnoj Gori u periodu od 29.11. do 1.12. 2013. Oslobađajuću prvostepenu presudu, u nedostatku dokaza, je donio sudija Dragoje Jović.

16 Komentari

 1. Nije prica oko Brdja krenula bez veze….nesto tu ne stima.. ,dok je bio nacelnik u Kotoru gubio je bitke s kriminalcima,za HN ne znam,ali za Kotor znam….valjda je ovo bio nacin da mu se kaze dosta…mada je s gradjanima bio o.k.
  0  0
 2. Brdjanina staviti za nacelnika BOKE KOTORSKE ! da bude glavni u sva tri mupa i da iskorijeni kriminal ! dok je on bio na celu u HN nije se muva mogla cuti a lokalni krimosi su bili mirni ko bubice !!
  0  0
 3. Cist primer kako se moze jednoj postenoj, kulturnoj i normalnoj osobi napraviti pakao od zivota!! Zasmetao je sto je takav.Hvala bogu, ovaj put je pravda pobedila.Neka se srame oni…zna se koji!
  0  0

Ostavite komentar

*

code